Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Spelregels v.d. rechtstaat aanpassen als ze je niet uitkomen, Segers?

Het verhaal van de 2 Armeense kinderen,  die Nederlands zijn opgevoed en nu terug moeten naar het oudste christelijke land ter wereld, haalt alle krantenkoppen.
Dat is dan nog zo beroerd niet, een land met Bijbelse waarden en normen, je zult naar een islamland moeten, waar Boko Haram, Hamas, Hezbollah, IS de zaken bepalen.
Alleen Afshin Ellian, jurist en Wilders plaatsen terechte kanttekeningen, want hoe geloofwaardig is dan de rechtstaat, als alle rechters hebben gesteld dat de kinderen terug moeten ?
https://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2018/09/642839-642839/
De CU heeft het langst haar best gedaan om de spelregels te breken en dat, terwijl het woord “rechtstaat” bij Segers in de mond bestorven is.
Vrijheid van religie, dus ook voor de islam, geef ze dezelfde ruimte als joden en christenen, aldus de CU al jaren.
Dat de koran gebied de wereld voor de islamafgod allah  en diens leugenprofeet te veroveren en de Bijbel spreekt van keuzevrijheid, van rechtvaardigheid en genade, maakt in dat CU-denken geen verschil, leve de rechtstaat, allebei dezelfde ruimte en rechten.

Maar wat zien we, als blijkt dat de spelregels handhaven je niet populair maakt ? Dan wordt de handhaver, de staatssecretaris, onder druk gezet via agressie en politiek.
D666 roept de laatste paar dagen ook ineens wat anders en samen met de CU hollen ze de rechtstaat uit.

Dat heb je met door mensen gemaakte spelregels, ze werken maar kort of helemaal niet.
Vandaag is het Yom Teruach, we zien uit naar de komst van de Koning en Zijn Koninkrijk en blazen de sjofar als uiting van vreugde daarover.
(zie vorig artikel, helemaal geen “joods nieuwjaar” als “rosh hashanna”, dat begint met Pesach!)
Hij kan altijd Zijn Tora handhaven, want die regels zijn goed en rechtvaardig en voor eeuwig.

Bij de CU zouden ze de moed moeten hebben om te erkennen dat de gemaakte spelregels niet voldoen, honderden kinderen wachten al veel te lang op handhaving van de spelregels en verNederlandsen in 10 jaar tijd.
Dat maakt de terugkeer dan heel moeilijk, zeker als je naar een islamland terug zou moeten.
Maak per direct betere wetgeving en dan gelijk op de Tora afgestemd !
Dus geen afgoderij als islam etc. in ons land, om te beginnen.
Erkenning dat we vanuit de Bijbelse, joods-christelijke waarden en normen willen leven hier, uiteraard los van wat men persoonlijk voor geloofsleven heeft, dat blijft een eigen keuze.
Dat betekent dan ook: laat de volken bestaan in hun eigen cultuur en laat ze samenwerken zover die volken dat zelf willen.
Zeg nee tegen de multikul van George Soros, die als Jood beter zou moeten weten !
In de Tora gaat het over al die aparte volken, nergens over de grijze grauwe mulitcultimassa, die lijkt op de Mao tse Tung samenleving, zelfde uniform,  los van de Schepper leven, menselijk rode boekje als norm.
De NWO is niet anders en je krijgt automatisch het “Big Brother watching you” principe er bij.

In de Tora en de hele Bijbel leer je de combinatie van keuzevrijheid en de waardering voor het individu vs. “het dictaat van de democratische 51% meerderheid”.
De Schepper is Koning, Hij weet als geen ander hoe alles werkt, omdat Hij het geschapen heeft en bovendien is verlossing en vergeving van zonde voorziet in Zijn menswording in Yeshua.

De CU denkt  zetels te winnen met de ogenschijnlijk menslievende actie voor deze 2 kinderen, maar niet de leider , Gert Jan Segers, komt daar mee naar buiten, want je weet maar nooit of er geen boemerang effect zal zijn.
Dus mag Joel Voordewind de PR doen,  want Segers steekt zijn nek niet uit, als de rechtstaat niet blijkt te werken.

Hij heeft de moed niet, om te zeggen dat de spelregels fout zijn, excuus voor het verleden te maken in die zin en te eisen, dat er nieuwe regels komen, die van uit Bijbels denken gemotiveerd zijn.
Dwz: elk volk heeft recht op eigen land en bestaan en cultuur en waar een land de fout in gaat met dictatuur en afgoderij, dient zo’n land zelf te veranderen in eigen verantwoordelijkheid.
Vluchtelingen dien je te helpen als er levensbedreigende toestanden zijn ontstaan, maar niet op zo’n manier, dat je eigen bestaan als volk daardoor te gronde gaat.
“Wir schaffen es” en “Yes we can” is afdoende bewezen als grootheidswaanzin van mensen als Merkel en (m)Obama.
Overal komt er een tegengeluid, mensen willen niet dat hun land/volk te gronde gaat door de mislukkende migratiepolitiek van de NWO.
De verkiezingsuitslag in Zweden laat hetzelfde zien, maar dat heet allemaal “extreem rechts”,
“populisme” en “racisme”, de NOS laat geen gelegenheid ongemoeid om dat zo te verwoorden.

Gelukkig zijn we niet aan de politici overgeleverd, al lijkt dat wel vaak zo.  JHWH geeft de wereld de kans om te laten zien , wat mensen waard zijn en waar het op uit draait als men kiest voor een wereld met spelregels los van Hem.
Dan krijg je de huidige puinhoop met spelregels, die per verkiezing/nieuwe regering veranderen volgens de ideologie van de soms kleinst mogelijke meerderheid van doorgaans mensen, die JHWH niet wensen te kennen.
Of als “christen-lijken” en “nep-joden” leven zonder persoonlijke relatie met JHWH.

Wij zien uit naar Zijn komst en Zijn Koninkrijk, waarin ieder welkom is, die naar Zijn Tora wil leven op basis van de genade van het Pesachlam, Yeshua ha Mashiach.
Wie echter blijft kiezen voor een eigen koninkrijkje in eigen-wijsheid zonder de Schepper en Zijn Tora, zal aan die keuze worden gehouden in een eeuwigheid zonder JHWH.
Dat is het oordeel op de komende “dag des Heren”, het zal zijn als in de dagen van Noach, toen de mensen verdronken in eigen-wijsheid.
Zie in dat verband:
http://www.franklinterhorst.nl/Uit%20het%20nieuws%2010-09-2018.htm

Shalom, gezegend Yom Teruach,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

6 Responses to Spelregels v.d. rechtstaat aanpassen als ze je niet uitkomen, Segers?

 1. Hoi Ben,

  Even een inhoudelijke vraag: wat is jouw visie op een eeuwigheid zonder JHWH?
  Bedoel je daarmee een eeuwigheid van marteling in de hel, zoals helaas gebruikelijk in veel grote kerken, of bedoel je een eeuwigheid van niet meer bestaan/geen bewustzijn?

  Ik denk hier regelmatig over na en kom tot de conclusie dat indien er niks zou bestaan na de dood, ik dit ook niet erg zou vinden, want dat zou betekenen dat ik er zelf ook niet meer zou zijn en me dus ook niet bewust kan zijn van het feit dat er niks is.
  Dan zou al het aardse lijden ook voorbij zijn.
  Hoe kijk jij hier tegenaan?

  Groetjes,

  Adam

  • Hi Adam,
   Een “eeuwigheid zonder JHWH” is op zichzelf al de hel.
   Eeuwig martelen heeft geen enkele zin, het past ook niet bij het rechtvaardige , liefdevolle en genadige karakter van onze hemelse Vader.
   In het oordeel zal elk mens een zondaar blijken te zijn en alleen zij, die Yeshua als hebben aanvaard als Degene, die in zijn/haar plaats de doodstraf droeg, komt niet in het oordeel.
   Na dat oordeel van JHWH zal de mens, die er in zijn leven voor koos om JHWH/Yeshua af te wijzen, aan die keuze worden gehouden, in feite is dat het wezen van de zonde: de Bron van alle leven afwijzen.
   Zo’n mens zal beseffen, dat het oordeel van JHWH volkomen terecht is en in dat besef zal hij eeuwig verloren blijven, wat een uiterst treurige gedachte is, voor niets geleefd, zinloos bestaan gehad voor zichzelf.
   Hoe lang dat besef duurt, weet ik niet, het is een lijden, wat dan ook weer niet eeuwig zal zijn, want dan kom je weer bij diezelfde eeuwige martelhel uit.
   Dus na voldoende besef van het rechtvaardig oordeel van JHWH zal het over en uit zijn, voor eeuwig weg.
   Liever verheug ik me in het feit, dat ik door Yeshua JHWH heb leren kennen en mag blijven kennen door de dood heen, als ik aan Hem verbonden, gelijk een rank aan de Wijnstok, blijf leven in een groeiend geloofsleven.
   Shalom, hoor weer graag van je,
   Ben

 2. En ondertussen zit CU in een regering die jihadisten miljoenen heeft geschonken. A bloody shame!

  • Hi Andre, hoe is het met jou?
   Mbt. Segers: die zit ook in de commissie “stiekem” , waar toch alle geheime acties bekend zijn bij de kamerleden , die namens bijna alle partijen in die commissie zitten.
   En niemand weet van de Nederlandse hulp aan jihadisten? Te gek voor woorden dat het gebeurt is en nog gekker dat deze commissieleden van niets zouden weten.
   Segers werd gisteravond in Nieuwsuur geïnterviewd, samen met jurist Knoops en daar gaf hij een beeld van zichzelf, dat hij verbaasd was en van niets wist.
   “Sie haben es nicht gewusst”
   En nu, vanmorgen vroeg, terwijl dit schokkende nieuws dus bekend is sinds gisteravond, schrijft nu.nl er niets over en opent met:
   https://www.nu.nl/binnenland/5455940/nederlanders-voelen-zich-veiliger-en-tevreden-met-eigen-leven.html
   De oor de overheid gestuurde media weten niet hoe gauw ze dit verhaal moeten verzwijgen en moeten bedekken met een artikel, dat we als volk zo vreselijk tevreden zijn.
   “vrede, vrede, maar er is geen vrede”, in slaap gesust met een schijnvrede, een roze wolk van “brood en spelen”.

   Shalom,
   Ben

 3. Shalom; Vele malen beter is, dat de oorlogen gestopt worden.
  Dat is toch de voornaamste reden van de oprichting v/d Volkeren Bond; met als opvolger de VN?/!
  Net zo iets als de WR van de kerken. Waarvan 1 van de mede oprichters( de Bapt. voorganger J.W. Weenink te Haarlem) binnen een jaar verklaarde, dat hij spijt had van zijn voor stemmen.
  Hij trad direct uit de NL-commissie.
  Goede week.

  • Hi Pieter,
   Volgens Matth. 24 zullen oorlogen toenemen en ook de wetteloosheid zal verergeren; een logische gang van zaken waar men de Tora negeert.
   Shalom bij het leven vanuit Yom Teruach naar Yom Kippur, uitlopend op Sukkoth.
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*