Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Mag ik uw stemadvies?

De helft van de kiezers zweeft nog, de andere helft van de potentiele kiezers komt niet op dagen, dus dat kan nog spannend worden morgen.
Mag ik iedereen uitnodigen met een onderbouwd stemadvies te komen?
Ik kan wel van alles schrijven, maar vandaag de eer aan u, brand maar los hier onder.
Behalve dan een paar trollen, daar besteed ik geen tijd meer aan, doe ik een paar keer, maar wie dan doortrolt, is hier uitgetrold.
Gelukkig is 99% hier oprecht bezig, ik zie naar u uit, graag per direct, want morgen moeten we het weten.

Shalom,
Ben Kok , joods-chr pastor

Navigeer naar andere artikelen

14 Responses to Mag ik uw stemadvies?

 1. Op 19 maart 2019 @ 13:04 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  Voor mij is het belangrijkste voor Nederland, dat het inmiddels steeds groter wordende probleem met de islam direct bij de wortel aangepakt gaat worden en niets en niemand wordt ontzien en er “KEIHARDE” maar vooral eerlijke maatregelen genomen worden.

  Al dat slappe gedoe en de vele dagelijkse leugens door de Politieke bedriegers, NGO’s en hun zogenaamde “Gutmenschen” ben ik kotsmoe en daarom is er voor mij maar één partij die dit (hopelijk) direct aan gaat pakken, en dat is de PVV!

  Dat hele klimaat gezever door die groene dwazen met hun kornuiten is de grootste waanzin / leugen die men zich kan bedenken. Uiteraard moeten wij onze verantwoording nemen m.b.t. het milieu, maar wat die fantasten allemaal voor waanideeën voorstellen is mensonwaardig en mensonterend.

  Oliemannetje Rutte stond een paar dagen geleden nog te beweren dat niet het volk, maar de vervuiler het grootste gedeelte van de CO2 gaat betalen. Die man denk werkelijk dat wij (als normale) mensen van lotje getikt zijn, want als dat i.d.d. het geval zal zijn dan worden de kosten die de vervuiler moet betalen immers doorberekend in de prijzen voor de consument!! Dus wie gaat het dan uiteindelijk toch allemaal betalen?

  En wat ik ook nog even aan wil halen m.b.t. vervuilen; wanneer je een klein beetje op internet surft en je jezelf een heel klein beetje verdiept in alternatieven om energie op een veilige en vrij goedkope manier te produceren, dan sta je werkelijk versteld van de inmiddels vele mogelijkheden. Maar ja, dan verdienen de regerende Shellboeren en de overige zakkenvullers minder en dat mag natuurlijk nooit gebeuren.

  Voor mij is het allemaal één grote “Achenebbisjzooi” en ik verdiep mij liever in het ware woord, dat allereerst mijn dagelijkse honger stilt en me uiteindelijk ook nog is tevreden laat leven, ondanks al het wereldse en nietszeggende gebeuren!

  Want éénmaal komt de dag!

  Shalom

 2. ISLAMITISCHE MOORDENAARS
  Foto van ‘Ebru Umar’
  EBRU UMAR
  Zie voor de hele tekst https://www.metronieuws.nl/Columnisten/2019/03/islamitische-moordenaars
  Het motief terrorisme gaf de opsporingsdiensten meer bevoegdheden, maar het is niet uitgesloten dat de Turkse Gökmen Tanis drie doden op zijn geweten heeft omdat hij geheel volgens de nieuw Nederlandse traditie eerwraak wilde plegen.

  Nederland telt jaarlijks ruim vijfhonderd eerwraakslachtoffers. Een mooi woord voor slachtoffers van de islam. Om specifiek te zijn: vrouwelijke slachtoffers van de islam. Vijfhonderd vrouwen in Nederland worden jaarlijks mishandeld, ontvoerd of vermoord door een man in hun directe omgeving; echtgenoot, broer, vader, zwager en godbetert zoon.
  (lees verder op genoemde link)

 3. Hi @Ben, Ik stem PVV. omdat Geert Wilders openlijk de islam aan de kaak stelt en in de eerste plaats omdat hij ook achter Israël staat en opkomt voor onze Christelijke normen en waarden …. Hoewel ik het niet eens ben met andere punten van zijn programma. Maar de Christelijke partijen doen mijns inziens toch teveel water bij de wijn waardoor ook dat niet veel uitmaakt.
  Hadden we een Christelijke partij die de standpunten aangaande de islam en Israël

  met hem deelden dan was duidelijk geweest dat ik die zou stemmen. Maar helaas is het allemaal slabbedewatskie …
  M vr gr Corrie

  • Hi Corrie, van harte eens, er is geen christelijk alternatief.
   PVV of FvD, dat zijn de opties en dan probeer ik FvD , gezien de totaal gesloten partijstructuur van de PVV met slechts 1 lid, Geert.
   Overigens wel met veel waardering voor zijn pionierswerk , ook nog onder bedreiging. Ik hoop dat deze beide partijen een doorbraak bereiken in het politiek moeras, in goede samenwerking.
   Shalom
   Ben

 4. De geest van de wijze richt zich naar rechts, maar de geest van de dwaas naar links
  Prediker 10:2

 5. De Heere Jezus deed niet aan politiek, dus ik ook niet.

  • Dag Daan,
   Yeshua was al als 12 jarige jongen in gesprek met de Schriftgeleerden, die verbaasd waren over Zijn kennis.
   De Farizeeen en Schriftgeleerden in die tijd gaven ook leiding aan het land, het Sanhedrin had de leiding, los gezien van de bezettende Romeinse macht.
   Hij was vaak in gesprek met deze leiders en verweet hen hun misbruik van de Tora, zie Matth. 23:1-3
   Dus Yeshua was zeker wel betrokken op de gang van zaken in Israel, wist van de streken van Herodes, “die vos”.
   Uiteraard jouw goed recht op je mening, maar ik denk, dat we Yeshua beter navolgen door wel betrokken te zijn op de gang van zaken in ons land en ons stemrecht te gebruiken.
   Shalom
   Ben

   • Bedankt voor jouw antwoord. Zal er over nadenken. Ik heb wel altijd gestemd,op de SGP, maar die doet in onze gemeente niet mee.
    daan.

 6. Ben, mensen die nu nog op regeringspartijen, gedoogd/aangevuld door Groenlinks/SP/SGP /Denk/50Plus stemmen hebben niet opgemerkt wat deze lieden allemaal hebben bewerkt/aangericht.
  Echter, als dit kabinet verdwijnt, dan blijven de topambtenaren en ambtenaren op hun plaats. Als een volgend kabinet veranderingen wil dan is het maar de vraag wat doen de top-ambtenaren.
  Maar ga wel stemmen. Er blijven maar 2 “smaken” over. Niet gaan stemmen is onverstandig. Het “machtsblok” krijgt daardoor verhoudingsgewijs meer stemmen.

  • Hi Derk,
   Het blijft behelpen in de “democratie”, niet al te serieus nemen lijkt me, want inderdaad, men belooft van alles, maar door de nodige compromissen om te kunnen besturen en vanwege de eigen belangen van de partijen, wordt het uiteindelijk toch weer anders, dan gedacht.
   Niettemin: bidden en stemmen, dat er meer wijsheid en eerlijkheid komt in de volgende samenstelling van partijen.
   Helaas is er niets Bijbels meer bij, we leven als “bijwoners en vreemdelingen” in een wereld, die steeds meer “los van God (JHWH) meent te kunnen leven”.
   Zolang dat duurt.
   Shalom, wijsheid bij het stemmen,
   Ben

 7. Zo juist is de : “vastendag van Eshter” begonnen.
  Hetgeen de bevrijding van Jis ra El inhoudt.
  Hoe lang nog…………..
  Chaq Sameach.

 8. Op 21 maart 2019 @ 14:58 schreef dre de zeeuw

  Beantwoorden

  Shalom allen,
  Ik stem SGP, abortus en euthanasie staan hier hoog op de agenda.
  Ben ik het met alles eens van deze partij!!, zeker niet. Maar je moet ergens kleur bekennen.
  Politiek en geloof blijf lastig.
  Worden overigens harde woorden gesproken zo links en rechts…..Voorzichtig geboden in al die oordelen….hoe het wel en niet zou moeten.
  De Bijbel geeft ons opdracht om te bidden voor de overheid, laten we dit ook blijven doen…Dan blijven ze zelf ook klein i.p.v. zo hard te oordelen.

  Shalom Dre

  • Hi Dre, ik heb ook lang SGP gestemd, vanwege de combi Bijbels georiënteerd (meer is het ook niet) en islam kritisch ( meer is dat ook niet).
   In de praktijk is er in de openbaarheid te weinig krachtig optreden van de SGP op die punten en dat geldt ook voor het ESM verdrag (EU fonds zonder politieke en juridische verantwoording!) en nu weer niet mbt de “klimaatwet” en klimaathype.
   CDA en CU zijn voor mijn al lang gepasseerd station, dus dan maar vaststellen dat christelijke politieke partijen weg zijn, stemmen is meer een pragmatische zaak geworden.
   Ik hoop dat FvD de boel is goed opschut en dat mensen zelfstandig gaan nadenken, ook bij verkiezingen en zich afvragen :”wat bereikt de partij waar ik op stem nu eigenlijk concreet”?
   Shalom,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

5 × 4 =