Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

afgoderij vs. Bijbels geloof: dijkdoorbraak met vele doden

Het schoot me vanmorgen zo maar te binnen, op deze shabbathmorgen, de slotdag van het Feest van de ongezuurde broden, 8 dagen zonder gist.
Dat leidt blijkbaar tot heldere momenten, want zuurdesem/gist uit je huis en vooral uit je leven als symbool voor zonde, geeft heiliging.
Zoals u weet , is de islam en de wereldwijde islamisering een steeds sneller groeiend probleem, jihadaanslagen nemen toe in frequentie en in aantal slachtoffers, Sri Lanka is het nieuwste dieptepunt, al een week oorlog met minstens 250 doden en vele gewonden.
En wat we ook weten , is dat de kerken in Europa leeglopen, wegens vrijzinnigheid, seculier denken, interreligieus denken, vergrijzing gepaard gaande met door drugs, disco en los van God denkende vergiftigde jeugd.

In Zeeland hebben we “de ramp” gehad, 1953, verwaarloosde dijken, springvloed en noordwesterstorm, dus 1836 in Nederland, 307 in UK, 224 op zee en 28 in België, windkracht 11 , zelfs 12 , ’s nachts!
https://www.zeeuwsarchief.nl/zeeuwse-verhalen/de-ramp-van-1953-en-de-deltawerken/de-ramp-van-1953/

Onvoorstelbaar, maar wel voorspelbaar, als je aan zee woont en het land verwaarloost de dijken, die van levensbelang zijn, dan ga je er aan.

Hetzelfde gebeurt nu geestelijk: al decennia lang leven we in Nederland/EU van God (JHWH ! ) los, alles moet kunnen, het wordt steeds gekker.
Dat betekent dat we al net zo lang verzwakken, christenen als krachtige gelovigen, die weten wat en waarom ze geloven en dat Bijbels en praktisch onderbouwen, zijn voor 90% en meer afgezakt tot christen-lijken.
Opb. 3:16 , “heet noch koud, maar lauw en dus zal Ik u uit mijn mond spugen”, aldus Yeshua Zelf !

Het kwaad straft zichzelf, als een mens gereinigd is van alle kwaad, maar het ontstane gat niet vult met goed, dan vult dat kwaad zich met nog meer kwaad.
Yeshua legt dat uit in Matth. 12:43-45 en dat in het kader van Zijn bevrijdend sterven en opstaan !
Als we Zijn bevrijding negeren en leven alsof we zelf koning zijn over eigen leven, krijgen de demonische machten als afgoderij (w.o. islam), atheïsme, socialisme, communisme, nazisme, egoïsme ons in hun greep.
Ze overstromen ons, geestelijk en letterlijk  en dat is onze eigen schuld en zwakheid.
Het drama wordt erger dan die 1836 doden destijds in Zeeland/Zuid Holland, de 3000 doden bij de aanslag in 2001 ( 9/11) is vertienvoudigd, staat op 35000 door moslims vermoorde mensen, zie https://www.thereligionofpeace.com
In de 1400 jaar dat de islam bestaat, gaat het om 300 miljoen in jihad vermoorde niet-moslims !

De oplossing: meer oprecht Bijbelse gelovigen, die een krachtig getuigenis uitleven, vanuit de dagelijkse verbondenheid in Yeshua met de Vader, vervuld met Hem Zelf, d.i. de Heilige Geest.

Wie daar meer van wil weten, kan altijd contact op nemen via deze site, ik kom graag om daar uitleg over te geven.
Begin vast met:

Hoe leer je de enige ware God kennen?

Shabbath shalom
Ben Kok (joods-chr.pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to afgoderij vs. Bijbels geloof: dijkdoorbraak met vele doden

  1. Tja Ben. Daar noem je zo wat dingen op. Het zijn allemaal feiten waar je niet omheen kunt. Het gebeurde in Sri Lanka was qel weer een soort overtreffende trap qua moment en wie ze vermoord hebben en vooral waarom. En dan zegt de NOS ook nog urenlang dat het boeddhisten waren als daders! Man man!!! En ik was weer ontzet en kwaad. En wat ku je dan anders doen dan bidden en zelf toch gewoon proberen get Paasfeest te vieren met een kerk vol mensen? En in de avond toch proberen van een paasmaal te genieten? Maar moeilijk vond ik het wel!

    Shabbat Shalom,

    Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*