Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Ouder worden is kleiner worden, maar voor wie wil: groter !

Gemiddeld krimpt een mens fysiek ca. 4 cm, maar afhankelijk van ziektes, leefstijl, opleiding e.d. kan dat tot 10 cm oplopen.
En verder worden alle functies minder, tot de dood er op volgt, beetje treurig verhaal, toch?
Sociaal/psychisch is de ontwikkeling spectaculair, wat een baby allemaal leert en ontwikkelt tot volwassene is enorm, maar na de middelbare leeftijd wordt het op dat gebied ook minder, beperkter, soms dementer etc, dood volgt ook in dat opzicht.
“Ja, maar ik heb het goed gedaan, carrière gemaakt, eigen huis, leuk banksaldo, goed huwelijk, aardige kinderen, doen het ook goed………………… en na mijn dood leef ik voort in de nagedachtenis van mijn kinderen”.
De meesten hebben die zegeningen allemaal niet, maar dan nog: wat heeft u er zelf aan, als u dood bent? Niets.

Dood is dood, volgens steeds meer aardige, nuchtere, normale mensen, dan is het op.
Of men roept: “er zal wel wat zijn, ik zie het wel, als dat zo is”. Veel diepzinniger gaat het niet en de moeite nemen om naar de Schepper op zoek te gaan, neemt men niet.
Eerst “huis, boompje, beestje” en de dagelijkse aanbiedingen van koopjes, des te meer via internet en dan is de energie wel op, de TV doet dan de rest van het aftakelingsproces via erg veel uiterst domme oppervlakkigheid, nepnieuws en immorele groffe films.
Of religieuze misleiding van RK/PKN nivo, misleidend USA gospel en “God houdt altijd van je en wees zoals je bent” van Jan vd Bosch/Schuller e.d.

Treurig, maar dat hoeft niet zo te zijn of te blijven, je kunt ook groeien naarmate je ouder wordt!
Daarvoor moet je je echte bestemming kennen en dat is niet de dood, maar  het leven met JHWH in Zijn Koninkrijk met Yeshua als de enige weg naar Hem toe.
Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
en stel je vragen onder dat artikel of hier onder.
Juist het uitzicht op de eeuwigheid met onze hemelse Vader tilt je uit boven de best moeilijke weg van krimp en dood.
Dat laatste is nu eenmaal nodig om in dat Koninkrijk te komen, via de dood wordt ons sterfelijk lichaam in de aarde gezaaid, opnieuw stof, wat door JHWH weer zal worden opgewekt tot de nieuwe mens, die we in en bij Hem zullen zijn.
Onze geest verlaat het dode lichaam  ( de 1e dood) en wacht op het eindoordeel, oprechte gelovigen in JHWH ontvangen genade en vrijspraak van straf en verenigd met het nieuwe lichaam leven ze eeuwig in Zijn Koninkrijk.
Immers, JHWH is mens geworden in Yeshua en Hij heeft onze straf wegens alle overtredingen van Zijn Tora gedragen !
Nep-gelovigen en ongelovigen blijven verloren en zij worden in het oordeel veroordeeld, in het volle bewustzijn van de terechte straf voor hun Goddeloos leven, waarin ze de genade hebben afgewezen, dat is de  2e dood, definitief en alleen voor degenen, die geen of geen oprecht geloof wensten te hebben.

En zoals het voor de mensen beschikt is dat zij eenmaal moeten sterven en dat daarna het oordeel volgtzo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verwachten tot zaligheid. (Hebr. 9:27,28)

Krimp of groei ! De keuze is aan jou , aan u en ik praat er graag over verder, juist omdat we de zegen van groei ervaren en hoe dat dan praktisch gaat, leg ik uit in het volgende artikel.
Maar ik heb veel verdriet over allen, die blijkbaar kiezen voor de krimp. Neem de moeite om vandaag nog tot ommekeer te komen, het is een kwestie van leven of dood.

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to Ouder worden is kleiner worden, maar voor wie wil: groter !

 1. Op 25 augustus 2019 @ 11:39 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  Hi Ben,

  Schitterend omschreven..!!
  Mail je z.s.m.

  Fijne zondag toegewenst,
  Kees van Kesteren

 2. Shalom Ben;
  Wij gaan eerst een week met vacantie. Iets dat wij al meer dan 12 jaar niet hebben gedaan.
  Daarna reageer ik wel.
  PS
  Lees de uitspraken van de Pal.leijder op Brabosh. Opmerkelijk.
  Shavuah Tov.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*