Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Ouder worden is kleiner worden, maar voor wie wil: groter !

Gemiddeld krimpt een mens fysiek ca. 4 cm, maar afhankelijk van ziektes, leefstijl, opleiding e.d. kan dat tot 10 cm oplopen.
En verder worden alle functies minder, tot de dood er op volgt, beetje treurig verhaal, toch?
Sociaal/psychisch is de ontwikkeling spectaculair, wat een baby allemaal leert en ontwikkelt tot volwassene is enorm, maar na de middelbare leeftijd wordt het op dat gebied ook minder, beperkter, soms dementer etc, dood volgt ook in dat opzicht.
“Ja, maar ik heb het goed gedaan, carrière gemaakt, eigen huis, leuk banksaldo, goed huwelijk, aardige kinderen, doen het ook goed………………… en na mijn dood leef ik voort in de nagedachtenis van mijn kinderen”.
De meesten hebben die zegeningen allemaal niet, maar dan nog: wat heeft u er zelf aan, als u dood bent? Niets.

Dood is dood, volgens steeds meer aardige, nuchtere, normale mensen, dan is het op.
Of men roept: “er zal wel wat zijn, ik zie het wel, als dat zo is”. Veel diepzinniger gaat het niet en de moeite nemen om naar de Schepper op zoek te gaan, neemt men niet.
Eerst “huis, boompje, beestje” en de dagelijkse aanbiedingen van koopjes, des te meer via internet en dan is de energie wel op, de TV doet dan de rest van het aftakelingsproces via erg veel uiterst domme oppervlakkigheid, nepnieuws en immorele groffe films.
Of religieuze misleiding van RK/PKN nivo, misleidend USA gospel en “God houdt altijd van je en wees zoals je bent” van Jan vd Bosch/Schuller e.d.

Treurig, maar dat hoeft niet zo te zijn of te blijven, je kunt ook groeien naarmate je ouder wordt!
Daarvoor moet je je echte bestemming kennen en dat is niet de dood, maar  het leven met JHWH in Zijn Koninkrijk met Yeshua als de enige weg naar Hem toe.
Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
en stel je vragen onder dat artikel of hier onder.
Juist het uitzicht op de eeuwigheid met onze hemelse Vader tilt je uit boven de best moeilijke weg van krimp en dood.
Dat laatste is nu eenmaal nodig om in dat Koninkrijk te komen, via de dood wordt ons sterfelijk lichaam in de aarde gezaaid, opnieuw stof, wat door JHWH weer zal worden opgewekt tot de nieuwe mens, die we in en bij Hem zullen zijn.
Onze geest verlaat het dode lichaam  ( de 1e dood) en wacht op het eindoordeel, oprechte gelovigen in JHWH ontvangen genade en vrijspraak van straf en verenigd met het nieuwe lichaam leven ze eeuwig in Zijn Koninkrijk.
Immers, JHWH is mens geworden in Yeshua en Hij heeft onze straf wegens alle overtredingen van Zijn Tora gedragen !
Nep-gelovigen en ongelovigen blijven verloren en zij worden in het oordeel veroordeeld, in het volle bewustzijn van de terechte straf voor hun Goddeloos leven, waarin ze de genade hebben afgewezen, dat is de  2e dood, definitief en alleen voor degenen, die geen of geen oprecht geloof wensten te hebben.

En zoals het voor de mensen beschikt is dat zij eenmaal moeten sterven en dat daarna het oordeel volgtzo zal ook Christus, Die eenmaal geofferd is om de zonden van velen weg te dragen, voor de tweede keer zonder zonde gezien worden door hen die Hem verwachten tot zaligheid. (Hebr. 9:27,28)

Krimp of groei ! De keuze is aan jou , aan u en ik praat er graag over verder, juist omdat we de zegen van groei ervaren en hoe dat dan praktisch gaat, leg ik uit in het volgende artikel.
Maar ik heb veel verdriet over allen, die blijkbaar kiezen voor de krimp. Neem de moeite om vandaag nog tot ommekeer te komen, het is een kwestie van leven of dood.

Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

8 Responses to Ouder worden is kleiner worden, maar voor wie wil: groter !

 1. Op 25 augustus 2019 @ 11:39 schreef Kees van Kesteren

  Beantwoorden

  Hi Ben,

  Schitterend omschreven..!!
  Mail je z.s.m.

  Fijne zondag toegewenst,
  Kees van Kesteren

 2. Shalom Ben;
  Wij gaan eerst een week met vacantie. Iets dat wij al meer dan 12 jaar niet hebben gedaan.
  Daarna reageer ik wel.
  PS
  Lees de uitspraken van de Pal.leijder op Brabosh. Opmerkelijk.
  Shavuah Tov.

 3. Op 20 september 2019 @ 18:22 schreef Friesecanadees

  Beantwoorden

  Ik accepteer volledig uw artikel,absoluut
  Wat ik echter niet begrijp is de omniscience van God in respect tot de zondeval en de gevolgen daarvan

  Als onze God de Alpha en Omega is, en het einde en het begin kent,dan wist Hij dus ook de uitkomstkeuze van de boom-kennis versus kwaad etc
  Waarom dan doorgaan met de tent
  Predestinatie?
  En met wat voor redenen?
  Regards
  HE

  • Hi Friese Canadees,
   Inderdaad, JHWH is alwetend en Hij wist dat het fout zou gaan meteen al met Adam/Eva. Daarom bedacht Hij vooraf ook de oplossing en verkondigt Hij de komst van de Mashiach al in Gen. 3:15 ” het nageslacht van de vrouw zal de kop van satan vermorzelen”.
   Dat is grandioos, JHWH weet wat een ellende er gaat komen, bedenkt de oplossing, nl dat Hij in Yeshua mens wordt voor ons aan het kruis sterft en wetend wat dat Hem kost, gaat Hij door met Zijn plan om mensen te winnen voor Zijn Rijk.
   JHWH heeft in Yeshua de dood overwonnen, satan verslagen en redding voor elk mens mogelijk gemaakt.
   Uiteindelijk blijft er toch nog een grote schare over, die oprecht JHWH heeft gezocht en gevonden, zij het dat dit een overblijfsel uit Joden en goyim is, een minderheid op het totaal van de mensen dus.
   Blijkbaar heeft onze hemelse Vader het voor ons over, om de hele rampzalige mensengeschiedenis met ons door te maken om tenslotte Zijn Bruidsgemeente (dwz. alle oprechte gelovigen vanaf Adam/Eva t/m de laatste, uit Joden en niet-Joden) te vormen.
   Shabbath shalom,
   Ben

 4. Op 22 september 2019 @ 04:07 schreef Friese canadees

  Beantwoorden

  Hartelijk dank heer Kok

  Maar:als ik van te voren wist dat een onderneming fout zou gaan, dan zou ik er niet eens mee beginnen
  (Waarom al de ellende als je bijvoorbaat al weet dat het fout zou gaan)
  Of is dat te drie dimensionaal/menselijk geredeneerd?

  • tenHi Friese Canadees,
   Zoals je al zei,JHWH is alwetend en Hij weet ook, dat er een grote schare zal zijn als oogst uit de hele mensengeschiedenis. Dat is weliswaar een minderheid, maar wel een minderheid, die overtuigd en uit vrije wil Hem erkent als de enige ware God.
   Daar heeft Hij alles voor over, daar sterft Hij zelfs voor aan het kruis, om zo de straf voor de tekorten van elk mens, die vergeving vraagt, te kunnen dragen.
   JHWH weet dus waar Hij het allemaal voor doet, waar Hij aan is begonnen en Hij voltooid Zijn plan, het loopt onze hemelse Vader nooit uit de hand.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*