Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

“Ongehoord Nederland” , oftewel ON /update!

Prima naam, prima initiatief, zie https://www.elsevierweekblad.nl/stelling/achtergrond/2019/11/722664-722664/

Arnold Karskens heb ik eerder gesproken, moedige journalist, die de puntjes op de i zet als het gaat om de doodgezwegen thema’s van de NOS, van de politiek correcte linkse kliek.
Ik doe dat mbt. “christen-lijken” en “nep-joden”, dus mensen, die wel christelijk /joods zeggen te zijn, maar er mbt. hun geloofsbelijdenis niets of amper wat mee doen en meehuilen met de wolven in het bos.

Ik ben gelijk lid geworden, omdat deze nieuwe omroep belooft dit dood zwijgen van wat van belang is goed wil gaan maken.
Op onze website doen we hetzelfde, met als extra de Bijbelse waarheid, waar Nederland altijd nog haar identiteit uit haalt, zij het te weinig Bijbels, compleet verdwaald tegenwoordig.
Zie https://www.ongehoordnederland.nl

shalom,

Ben Kok (joods-chr. pastor)

update: in heel korte tijd , minder dan een maand  (van   25 nov.  tot vandaag, 20 dec.) ,werden de benodigde 50.000 leden genoteerd, heel goed. Van harte gefeliciteerd, ik hoop dat er een oprechte, waarheidsgetrouwe club uit groeit met dienovereenkomstige berichtgeving van de actualiteit, onderbouwd met de nodige diepgang.

Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to “Ongehoord Nederland” , oftewel ON /update!

 1. Op 25 november 2019 @ 21:42 schreef Harm Hulshof

  Beantwoorden

  In het grijze verleden heb ik al eens een keer een schrijven gericht aan dhr. Arnold Karskens, waarin naast een aanbeveling vooral ook werd aangegeven het roerend met hem eens te zijn. De destijds gevraagde reactie ontving ik niet. Desondanks wordt het wel eens een keer tijd dat er wat meer evenwicht gaat bestaan bij de publieke omroep, waarbij het linkse en rechtse volksdeel veel meer gelijkmatig moet worden/zijn vertegenwoordigd. Daarom sluit ik me als lid van FvD, ondanks mijn hiervoor geuite teleurstelling, van harte aan bij de nieuwe omroep “Ongehoord Nederland”. Ik hoop dan wel dat er op wat meer compassie mag worden gerekend dan bij Karskens het geval was!

  • Hi Harm, dank voor je reactie! Vraagje: wat bedoel je met “meer compassie” van uit Karskens en met wie of waarmee?
   Shalom
   Ben

 2. Is dat een christelijke zender? EO vind ik ook niks.

  • Dag Gambut,
   Inderdaad, EO is steeds oppervlakkiger geworden, helaas. Net als NCRV destijds goed begon. Je ziet het ook in de politiek, ARP, KVP en CHU werden CDA en die christenen trokken zich steeds minder van de Bijbelse waarden en normen aan.
   Idem met de fusie van de kerken: NH, Geref.synodaal en Luthers werden samen PKN, de oppervlakkigheid ten top.
   ON is niet christelijk, maar gaat wel uit van een aantal Bijbelse waarden, die je van uit de 10 geboden (kern van de Bijbel) kunt plaatsen, zonder dat ze dat dan zeggen of zelfs maar bedoelen.
   Althans, dat is mijn indruk, ze staan voor een nog niet goed omschreven Nederlandse identiteit en bedoelen dan een land met eerlijke democratie, waarin we niet worden overspoeld door immigranten, al helemaal niet met de islamidentiteit.
   Met toch op de achtergrond de joods-christelijke normen en waarden, de 10 geboden dus.
   Maar mijn vraag aan jou: kun je nog wat meer vertellen over wie Gambut is? Mag ook in de prikemail of telefoon, zie contact op deze site.
   Shalom
   Ben

 3. Zag net uw reactie. Ik ben bezig veel bijbel te lezen. Buiten de bijbel is een troepje. Ik behoor tot geen enkel kerk. Helaas ben ik wat Jehova-getuigen mensen kwijt. Op mijn watts app stond hun telefoon. Ik moet zien te achterhalen en heb deze mensen ontmoet tijdens mijn reis in het buitenland. Grote respect voor die mensen. Ik heb van hen geleerd geen kerst te vieren. Jeremia 10 vanaf vers 2, staat over de bomen. Ze vieren ook geen verjaardag, ook een heidens feest. Ze zonderen helemaal af van de wereld. Maar mijn ervaring leerde wel dat ze eerlijker zijn. Soms kan je van iedereen wat leren, is mijn mening.
  Joyce Meyer ben ik geen echte fan van hoor. Maar ze doet wel goede werk voor de arme mensen. Een pluspunt.
  Het probleem met de pinksterkerken: ze verwachten nog een grote opwekking voor dat Jezus terugkomt. Maar ik zag in de bijbel, Zal Jezus geloof vinden op aarde? Lukas 18 vers 8, kreeg dat tip van een man, die ook geen gemeente heeft. Ze zeggen tegen mij dat Jezus in dromen komen. Ik ben een nuchter mensen. De bijbel zegt je moet nuchter en waakzaam zijn.
  Ik heb heel veel goede kennissen in het land, waar ik een bemoediging krijg.
  Mijn goede kennis Vincent, die ik eerder benoemde, is een schat van een man en zijn vrouw ook, maar helaas zijn ze naar Benny Hinn gegaan. Hij begon goed met zijn kerk en via een goede kennis van mij, ben ik daar een paar keer geweest. Hij geloofde niet in kerst en hield zijn samenkomst in een christelijke school. Ik had bewondering voor deze man dat hij al die Halloween poppen weghaalde in een klas en voor gebeden tegen de duister. Hij wilde zijn gemeente reinigen. Hij doet goed werk, arme mensen helpen. Hij zei tegen mij, deze uitschot wordt door geen enkel politieke partij als volwaardige mensen behandeld, alleen Jezus keek naar ze om. Hij heeft gelijk. Ik wil verder geen namen noemen, alleen zijn voornaam. Bid ook voor hem? Bedankt. Ik blijf bidden voor deze lieve man. Hij was vroeger een crimineel geweest, hoorde ik van mijn kennis.
  Gisteravond hoorde ik een afschuwelijke verhaal van een kennis, een moslimman heeft zijn huis in brand gestoken. Want zijn Hollandse vrouw wilde van hem scheiden. Wie trouwt nu met een moslim? Ik hoorde van mijn kennis dat ze vier vrouwen mogen hebben??? Ik verdiep mij daarin niet in. Oneerlijk vind ik dat? Daarom trouw ik niet met een moslimman, bah. ik kraak hen niet af, want God heeft hen lief maar niet hun zonden. Misschien kent u Arabische kerk? Er is ook een website? Mijn Duits is beter dan die van Nederlands sorry. Ik volg veel toestanden in Oost Duitsland. Stephan Billiet een neo nazi schoot op een synagoe en dönerzaak. Oost Duitsland heerst vreemdelingenhaat, ook niet goed. Joden zijn bang in Duitsland.
  Ik sta niet op facebook, ook een rotzooi. De wereld is een rotzooi. We leven in de tijden van Noach. Heeft u al gelezen van David Sorensen over zijn mening van de islam. Hij heeft wel gelijk, maar heeft contact met die Benny Hinn. Eng mannetje. Hij is schatrijk. Hij vraagt veel geld. Hij heeft een prive-vliegtuig.
  Ik denk dat iedereen is doorgedraaid, zei mijn kennis ook al.
  Ik wens u fijne dag, leef dicht bij de bijbel en Gods Woord. Mensen stellen je teleur maar God niet, amen.

  • Hi Gambut,
   Je bent duidelijk op ontdekkingsreis en dan zie je steeds beter door al die bomen het bos, als je de Bijbel als norm vasthoudt. Dan zie je de misleiding van de Pinksterkerken, w.o. Hinn en ook David Sorensen, hoewel die laatste dan wel over de islam goed schrijft, sinds kort overigens.
   Maar verder ontbreekt daar altijd het zondebesef en daarmee het juiste inzicht in oprechte bekering en toegewijd volgen van Yeshua, zoals Hij dat voorleeft en verwoordt.
   Dan zie je ook de noodzaak en logica van de Torapraktijk, zoals Yeshua die leerde en voorleefde.
   Shabbath shalom
   Ben
   PS we vieren de Feesten van JHWH, dus daar hoort bij elke week shabbath (van vr.av. tot za.av.) en mensen , die we persoonlijk hebben leren kennen als oprecht en verlangend naar geestelijke groei zijn welkom.
   Dus bel es op, ter kennismaking of mail es wat over jezelf, om te beginnen.

 4. Hi, God overtuigt mij. Ik sta er alleen voor met mijn geloof maar heb fantastische mensen in Nederland, inclusief u. Het pinkstergeloof spreekt nooit over het zonde besef. Helemaal met u eens. Ik waarschuw mensen ook en zeg ik dat ze de bijbel moeten gaan onderzoeken. Een man, Andre in Heerhugowaard is een huisgemeente begonnen en gaat met vier mensen een bijbel study doen, iedere week. Hij is weggegaan bij de pinksterkerk. Zondebesef bestaat niet in de meeste kerken. Ik heb nog contacten met de mensen van de pinksterkerken. Bij een ene kerk wordt de pastor vereerd en krijgt altijd apart tafeltje koffie en thee gratis en de gemeenteleden moeten het betalen. Ik hoorde van mijn kennis in Den Haag dat ze dat ook doen bij David Maasbach? Verering van mensen is ook populair bij charismatische kerken, vaak onbewust denk ik? Deze vrouw is weggegaan bij David Maasbach en is in Gouda gedoopt. Ook 3 voorgangers zijn uit de kerken gezet, interne conflicten? Machtsstrijd? Misschien kent u Mozaïek? Gaat u naar de kerk? Of heeft u ook een bijbelstudie? Thuis of bij andere mensen? God zegent u.

  • Hi Gambut, inderdaad, God, beter gezegd, JHWH (want de Schepper heeft een Naam), is de Enige, van Wie we wijsheid en inzicht moeten willen hebben.
   Mensen daarin behulpzaam kunnen zijn, moeten herkenbaar zijn als mensen, die Hem liefhebben, eerlijk en authentiek en Bijbels onderbouwd hun mening met je willen uitwisselen.
   Ik heb over Mozaiek al es geschreven, zie https://tora-yeshua.nl/2016/04/opwekking-veenendaal-kees-kraaijenoord/
   Er is erg veel kaf en weinig koren, om het maar es zo te zeggen.
   Heb je de basis van ons Bijbelse geloofsleven al verder ontdekt? Uiteraard is Yeshua de Enige Weg tot de Vader, maar daarna is het volgen van Hem in de Torapraktijk van groot belang, zoals de rank aan de wijnstok met Hem verbonden is, zo moeten ook wij Hem navolgen in alles.
   Dus lees wat Hij zegt en doe dat, dat is Hem liefhebben, Joh.14:21
   Shabbath shalom,
   Ben

 5. Deze is beter en andere kan u verwijderen.
  https://youtu.be/PCO_nS6ahNE
  Christian preacher told with muslims.

  • Tja, de christelijke prediker doet zijn best, maar hij is zo heftig en de discussie ontaard bijna in een gevecht.
   Dat werkt niet, elkaar bestoken met argumenteren zonder goed te luisteren naar elkaar.
   Er is geen gemeenschappelijk verlangen om samen de waarheid te zoeken en bovendien gaat dat beter in een rustig gesprek met een kop koffie dan schreeuwend tegen elkaar op straat.
   Yeshua sprak met gezag en de menigte luisterde. Of Hij sprak afzonderlijk met de 12 discipelen en ze luisterden. Of alleen met bijv. Nicodemus of met de vrouw bij de put.
   Iedereen mocht vragen stellen en men kreeg antwoord van het Levende Woord, vanuit de Tenach.
   Shabbath shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

3 × vijf =