Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Eindtijd ramp Opb. 16:8 inmiddels gaande ? Update!

Update: het uitschakelen van  generaal Qassem Soleimani , die  leiding gaf aan het Quds-korps , is groot nieuws vandaag, het is uiteraard afwachten wat er verder losbarst.
De media zullen er bol van staan, zie live blogs, zoals  https://www.debka.com

en/of  https://nos.nl/liveblog/2317150-liquidatie-generaal-roekeloze-stap-khamenei-benoemt-opvolger-soleimani.html
Ook Abu Mahdi al-Muhandis, de tweede man van de door Iran gesteunde Iraakse militiegroepering Popular Mobilization Forces (PMF), is daarbij gedood.
De naam “Qudsbrigade” verwijst naar Yerushalayim, in het arabisch Al Quds en allerlei islamitische haatclubs, die Israel van de kaart willen vegen, hebben die naam in hun vaandel, zie  https://en.wikipedia.org/wiki/Al-Quds_Brigades
Bij alles weten we , dat er niets buiten onze hemelse Vader om gaat,  moge alles er toe bijdragen, dat Zijn komst in de gestalte van Yeshua spoedig zijn.
En hopelijk leidt  het besef, dat we op een kruitvat leven, er toe, dat mensen zich afvragen of er wellicht toch een Schepper bestaat, die alle mensen wil redden uit  hun  verderfelijk “los van JHWH” denken.
Zie hier onder het artikel van gisteren, toen Iran nog niet zo actueel was als vandaag.
_______________________________________________________________

“En de 4e engel goot zijn schaal uit over de zon en haar werd gegeven de mensen te verzengen met vuur. En de mensen werden verzengd door de grote hitte en zij lasterden de naam van JHWH, die de macht heeft over deze plagen en zij bekeerden zich niet om Hem eer te geven”.

Aan deze tekst moest ik denken toen ik onderstaande artikelen las, waarin het bestaan wordt beschreven van een
laserwapen, dat een levend mens kan verkolen onder onmenselijke pijn.
Weliswaar gaat het in de Bijbeltekst over zonnehitte, maar zo’n laserwapen  produceert ook een verzengende, dodelijke hitte, waarbij een mens verkoold wordt !
Overigens zijn de ongekende branden in Australie ook van apocalyptische omvang, verzengende hitte t.g.v. de hoge temperaturen door de zonnehitte ter plekke op dit moment.
Zie ook Opb. 8:7,8 in dit verband.

https://www.scmp.com/news/china/diplomacy-defence/article/2153310/china-brings-star-wars-life-laser-ak-47-could-set-fire

citaat:
“The lasers cannot kill a target with a single shot, but if fired at a person for long enough the weapons would start to burn a hole in their body, cutting through them like a surgical knife.
Researchers stress that scientists in this field generally agree it would be inhumane to use more powerful weapons that could “carbonise” a living person”

https://www.businessinsider.com.au/chinas-police-now-have-laser-rifles-that-can-set-a-whole-person-on-fire-up-to-a-kilometre-away-2018-7

citaat:
”  “The pain will be beyond endurance,” according to the researcher who had took part in the development and field testing of a prototype at the Xian Institute of Optics and Precision Mechanics at the Chinese Academy of Sciences in Shaanxi province.”

Let op de tekenen van de tijd, het zal  dan zijn als in de tijden van Noach en Lot (Sodom), mensen leven los  van God (JHWH) en denken dat ze alle gekte en schofterigheid kunnen uitleven, zonder dat de Schepper ingrijpt, op Zijn tijd.
Al die rampen zijn er om de mensen tot inkeer te brengen, zodat ze zich afkeren van hun Toraloos en Goddeloos leven, maar in Opb. 9:20,21 en Opb. 16:9,11 en 21 wordt al voorzegd, dat men zich niet zal willen bekeren!

Op Zijn tijd zal JHWH verschijnen in de gestalte van Yeshua te Yerusahalyim. Wees voorbereid op Zijn spoedige komst en laat u niet misleiden met een voortijdige “opname van de Gemeente”, die bestaat niet.
Bizar idee, bestaat van uit de 19 e eeuw, door Darby en wat voorlopers bedacht, versterkt door Margaret MacDonald, meisje met visioen, Greta Tunberg avant la lettre, met uit context gehaalde Bijbelteksten, de Gemeente zijn dan de gelovigen na de komst van Yeshua, die van de 4000 jaar er voor horen daar dan niet bij, hoogst merkwaardig.

Zoals ik de Bijbel begrijp, gaan alle  Bijbelse gelovigen door de eindtijd heen,  zolang ze leven dan uiteraard, maar wel verzegeld met het zegel van JHWH, wat in elk geval het onderscheid aangeeft met degenen , die niet verzegeld zijn, Opb. 9:4  , die zijn er zeer slecht aan toe,  zie 9:5 e.v.
Die laatsten zijn degenen, die het zegel/merkteken van het beest (666) hebben, Opb.13:16-18  en 14:9-11, ook 16:2
Zie Opb. 7:3 en  7:13-17  (en Ez. 9:4) voor die verzegelden van JHWH, het Israel Gods van Gal. 6:16 , dus degenen, die oprecht in Hem geloven dmv de enige weg, Yeshua.

Shalom, leef verbonden met Hem  Zijn komst tegemoet !

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Ook het “christendom” brandt af, de politiek correcte kerken blijken niet meer weerbaar, de beminde gelovigen “geloven het wel” , het loopt hen steeds meer uit de hand.

https://www.xandernieuws.net/algemeen/in-een-jaar-3000-christelijke-gebouwen-en-symbolen-in-europa-vernield-geplunderd-of-in-brand-gestoken/

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to Eindtijd ramp Opb. 16:8 inmiddels gaande ? Update!

 1. Shalom,
  Toen ik het hoorde raakte het mij.
  Wat ik precies dacht weet ik niet meer.
  Wel gaat het heel snel allemaal.

  Velen praten over WW3.

  Ik denk dat er geen keren meer aan is.
  En het geeft mij een hoop rust dat ik ervoor kan kiezen mij eigen weg te gaan en gewoon weg te lopen zoals Jezus deed.

  En er begint na bijna 10 jaar bij mij een soort rust te komen.
  Het is zoals het is, de meesten willen niet, iedereen weet het allemaal zelf wel.
  Dat het zal veranderen geloof ik niet meer.
  De bijbel zegt anders.

  Het ‘moral decline’ word erger en erger.
  Ook dit is iets met enige kennis van de geachiedenis en van Gods Woord over de eindtijd duidelijk begrijpbaar.
  Het is ook in de relatie tussen mannen en vrouwen merkbaar.
  Wat het nog erger maakt.

  Het word nog erger.
  Sinds een paar dagen denk aan de woorden
  ‘er zijn vele heerschappen en samenlevingen door de geschiedenis die er zijn geweest en ook weer zijn verdwenen.’

  Jesjoea zegt zelf
  ‘De hemel en aarde zal vergaan
  maar Mijn Woord blijft.’

  Dan is het toch allemaal duidelijk Ben?

  Waarom dan boos zijn op de wereld ?
  En verdrietig?
  Het is niet voor niets dat God ons persoonlijk onderwijst.

  En geloof me, velen die niet geloven in Jezus zien ook dat er heel veel verandert.

  Shalom shalom
  PS ik wil gelukkig zijn en genieten van Gods schepping

  • Hi Jan, gelukkig zijn is leven in de verbondenheid met Yeshua, dankzij Zijn offer en toelevend naar Zijn komst.
   Inderdaad , spoedig, al blijft dat “op Zijn tijd”.
   Shalom
   Ben

 2. Jawel hoor. De gelovigen uit de O T zullen er bij zijn .
  Ze zijn immers gevangen genomen en uit de gevangenis( gelovige gedeelte van het dodenrijk) gehaald door Christus Jezus toen Hij stierf en verscheen aan de gestorvenen in het dodenrijk.
  Ze zijn met Zijn Hemelvaart meegenomen naar het Paradijs Boven.

  De gemeente/Lichaam van Christus Jezus de Opgestane Haar gaat niet door de grote verdrukking ( benauwdheid van Jacob)

  Het zijn de oordelen die over de aarde gaan. En voor Zijn Lichaam is het oordeel gedragen op het vloekhout.

  Zoals de vis Jona ( type van Israël) naar het droge moest brengen om te worden uitgespuugd. En dat ging niet zonder pijn enz. Want naarmate de vis bij het droge kwam , naarmate werd het ook ondieper. Met alle gevolgen van dien.
  Zo zal ook Israél op de plek komen van haar bestemming.
  Naarmate de tijd nadert , zal het ook moeilijker worden voor Israël. Maar …zij komt op haar plaats. Om haar opdracht te voltooien.

  De gemeente is dan niet meer op aarde.

  • Dag Mieneke,
   Er zijn nog al wat “beminde gelovigen” die de leer van Darby over een eerdere opname van “de Gemeente” geloven.
   Ik zie daar geen enkel bewijs voor, zoals ik al aangaf, maar mocht je gelijk hebben, dan valt het voor mij enorm mee, dan maak ik de moeilijke eindtijd niet mee.
   Maar als je ongelijk hebt, dan zul je je vergissing moeten verwerken en als nog moeten wachten op de enige wederkomst van Yeshua, op Zijn tijd, waarbij eerst alle overleden oprechte gelovigen opstaan en de dan levende oprechte gelovigen een verheerlijkt lichaam krijgen, samen gaan ze Hem tegemoet, in de lucht.
   Ik zal er es een artikel aan wijden, met meer details. Tot dan gaan we door met de duisternis (RK, islam, NWO , joodse orthodoxie etc. ) te ontmaskeren, want dat doen de Darbisten doorgaans niet; verder ook met de Torapraktijk in navolging van Yeshua, wat de Darbisten ook niet doen.
   Als deze “vervroegde opname gelovigen” gelijk hebben, snap ik niet waarom ze genoemde zaken niet zien en/of doen, net als de meeste kerken dat achterwege laten.
   Shalom,
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

   PS zie verder mijn laatste artikel, het gaat zo snel, dat er steeds minder kans is op een voortijdige opname.

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*