Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Samen bidden in Yerushalayim als moslims, orth. Joden en christenen ?!!

https://www.jpost.com/israel-news/joint-prayer-for-world-health-unites-all-religions-in-jerusalem-live-625485

citaat hier uit:

Chief Rabbis, patriarchs, archbishops, imams, and sheikhs assembled together in Jerusalem Wednesday afternoon to recite a joint prayer to God to alleviate the suffering experienced around the world by the coronavirus pandemic.
 The leaders who gathered on the terrace of the King David Hotel in the capital overlooking the Old City of Jerusalem read the same prayer jointly in their respective liturgical languages requesting divine mercy.

“God, You who have nourished us in famine and provided us with plenty, You have removed us from pestilence, and freed us from severe and long-lasting disease – Help us,” prayer the religious leaders.
 “Until now, Your mercy has aided us and Your kindness has not abandoned us, therefore we plead and request before You to heal us, Lord and we will be healed, Save us and we will be saved, for You are our glory.”

Those present included Sephardi Chief Rabbi Yitzhak Yosef; Ashkenazi Chief Rabbi David Lau; Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem Theophilos III; Apostolic Administrator of the Latin Patriarchate of Jerusalem Archbishop Pierbattista Pizzaballa; head of the Organization of Imams from Southern Israel Imam Sheikh Jamal el Ubra, Imam Sheikh Agel Al-Atrash and Druze Spiritual leader Sheikh Mowafaq Tarif.
 The religious leaders also spoke out against xenophobia and racism which they said the coronavirus pandemic had exacerbated.
 Following the joint recitation of the prayer, Lau commented that the Bible refers to Jerusalem as a house of prayer for all peoples.

Mijn commentaar:
Men bidt tot “dezelfde God”  , vanuit islam, orthodox Jodendom en christendom, in een interreligieus denken, wat uiterst onBijbels is.
En dat wordt dan zonder enig commentaar als positief nieuws gebracht in de Jeruzalem Post.

Update volgt, shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to Samen bidden in Yerushalayim als moslims, orth. Joden en christenen ?!!

 1. Lachwekkend klucht ,zeker GOD heeft ZIJN oren stevig dicht gehouden ,om die onzin van deze religieuze duivelaanbidders niet te hoeven aanhoren !! Nu nog die satanische paus erbij en het plaatje is compleet!! GODS plan zal in vervulling gaan!!
  De nieuwe toekomstige antichristelijke “verlosser” staat te popelen om zijn positie in te nemen!! Wanneer zij roepen om hun rampspoed ,zal IK niet luisteren !!!( Jeremia 11: 14 ) Naar dit soort new age religieuze leiders zal GOD niet luisteren !!!
  Al zijn deze lieden nog zo vroom!! Alleen in de naam van YESHUA HAMASIACH is er contact met DE LEVENDE GOD!!! HIJ IS onveranderlijk !!

 2. Op 27 april 2020 @ 10:58 schreef Kees van Harten

  Beantwoorden

  Nederlandse mensen zijn gekke mensen, klagen dat de koning zo goed heeft, maar toch koningsdag vieren. Ze zijn allemaal gek die overheid van links tot rechts van Klaver tot Wilders van Rutte tot Baudet, allemaal gekke mensen. Want ze vieren allemaal die corrupte koningsdag. Bernhard fokte veel kinderen en was bezig met lockheed affaire, familie Maxima dictatuur en verdwijnen van vele tegenstanders, koning Willem de Derde had geslachtsziekte en kon geen kind verwekken bij Emma, zal Wilhelmina wel een echte dochter zijn of is dat Ranitz familie? Onderzoek dat maar eens. Ik vier nooit koningsdag. Die verdienen teveel en hun huizen worden vergoed door die gekke regering. Mijn huis kapot moet ik zelf betalen.

  • Dag Kees,
   Het onderwerp van het artikel, waar je op reageert, is interreligieus bidden; men heeft elk een andere godheid en dan is het bizar om gezamenlijk te bidden.
   Jij reageert op koningsdag; ik ben met je eens, dat de kwalijke achtergronden en escapades helder moeten zijn voor iedereen, er zijn publicaties genoeg, maar daar moet je dan naar zoeken en het komt de politiek en de meerderheid van het volk beter uit om die kwalijke kanten niet te benadrukken.
   Verder maak ik me er niet druk om, deze wereld hangt van bedrog aan elkaar, de enige , die de Waarheid is, is Yeshua, dwz.JHWH, Die ons in mensengestalte is verschenen en Hem volg ik, met veel dank en zegen.
   Shalom , hoor graag wat over jouw geloofsleven.
   Ben Kok (joods-chr. pastor)

 3. Op 29 april 2020 @ 08:59 schreef Kees van Harten

  Beantwoorden

  Bezuinigingsoperatie gaat gewoon door, https://www.telegraaf.nl/nieuws/2106956511/bezuinigingsplannen-op-een-presenteerblaadje/
  Komt de koning wel echt van de Oranje of De Ranitz? DNA zal uitkomst bieden in de grafkelders van Delft, namelijk botten van Koning Willem de Derde te gaan vergelijken met die van Koningin Wilhelmina. Wilhelmina had een erfelijkheidsaandoening namelijk toondoofheid en dat had die familie De Ranitz ook. http://www.ninefornews.nl/willem-alexander-koninklijken-bloede/
  http://www.hethuisvanoranje.nl/

  • Hi Kees, opnieuw “off topic”, zie mijn laatste artikel, zou je daar es inhoudelijk op willen reageren?
   Shalom
   Ben

 4. Hallo Ben,

  Sorry dat ik een tijd niet ergens op gereageerd heb. In dit geval is mijn mening duidelijk. Er is maar 1 God en dat is Jahweh! De islamafgod Allah is een afgod omdat de islam er een geheel eigen versie van gemaakt heeft. De koran is een zwak en slecht aftreksel van de Bijbel en Thora, Tenach. Alles door elkaar gegooid en er klopt niets meer van. M.a.w. hun Allah is een afgod en Mohammed is een gewoon mens die niets profetisch in zich had.
  Om deze redenen kunnen zij nooit met christenen en Joden tezamen bidden tot Jaweh!!!

  • Zo is dat Paul en erger nog, de koran is gevuld met ten eerste heidendom, vervolgens met krom gedraaide Bijbelse gegeven uit zowel het OT als het NT
   Mohammed is begeleid door een RK monnik en de RK kerk had er belang bij om de macht in het M.O. uit te breiden via iemand als Mohammed, liep alleen een “beetje ” uit de hand.
   Stel gerust een paar specifieke vragen, dan ga ik er op in, onder een bestaand artikel of in een apart nieuw artikel.
   Shalom
   Ben

 5. Hallo Ben,
  Heeft Mohammed echt hulp gehad van een RK Monnik? Dat is sterk! Wist ik echt niet. Als dat zo is, was de RK kerk helemaal goed stom bezig zeg. Dan hebben we de islam ook nog aan die kerk te danken!!!

 6. Hallo Ben,

  Ik heb beide delen gezien Ben. Schokkend als alles inderdaad waar is zoals hij het uitlegt. Sommige dingen wist ik al wel maar niet alles natuurlijk. Zeker niet dat de katholieke kerk alles bekokstoofd heeft en dus verantwoordelijk is voor de islam! Dat is we een eye-opener hoor!

  Shalom,

  Paul

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

drie + dertien =