Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Malieveld 11 juli 2020: de huidige ev./pinkster christenheid

Zie de video van deze actie, georganiseerd door stichting  “presence.nl” , ik heb de video bekeken op https://www.youtube.com/watch?v=mWcYuOZ-2Lo
en daar als volgt op gereageerd:

Enerzijds: mooi getuigenis van het geloof in Jezus. Anderzijds: qua boodschap zeer eenzijdig en met misleiding, bijv. door God (JHWH dus) af te schilderen als verschillend in OT en NT. Hij vroeg “een leven voor een leven” en nu is Hij wat “menselijker”geworden in letterlijke en ook figuurlijke zin, aldus David Vos. Echter: JHWH is gisteren en heden morgen Dezelfde ! Yeshua is het Spiegelbeeld van JHWH in mensengestalte, zie Hebr. 1:3 en Col.1:15 Er is geen tegenstelling tussen Tenach (OT) en NT, de Bijbel is 1 consistent verhaal, door JHWH, die Geest is, gegeven aan profeten en apostelen. En verder zijn wij niet “bijna als God”, zoals David Vos verwoordt, wij zijn zondaars, die van Hem gescheiden zijn en alleen door erkenning van verlorenheid en zonde Yeshua als onze Redder mogen aanvaarden, om in verbondenheid met Hem te leven naar Zijn Koninkrijk toe. Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
Shabbath shalom, ik ga graag op onze site verder in gesprek, daar staan ook onze contactgegevens.
Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS: op die site gaan we ook in op de actuele crises (corona, klimaathype, islamisering e.d.) en hoe de overdreven geprezen (r)overheid heeft gehandeld en welke dubbele agenda er gaande is.

Mijn conclusie:
Ik was in eerste instantie positief verrast met deze actie van Wim en Eva Hoddenbagh,  maar had mijn zorg over de inhoud en die bleek  helaas terecht.
Mijn overweging om er naar toe te gaan werd al meteen gestopt, actie was met 2000 mensen al meteen  volgeboekt, maar er bleek nog plaats zat op de avond zelf, zie de video.
Als ik op https://presence.nl/missie
lees, dan is de missie nogal vaag, er staat:
De missie van Presence is Gods aanwezigheid zichtbaar te maken in de levens en roepingen van mensen, in de kerk en op plekken van invloed in ons land.
Ook als ik verder lees op die site, krijg ik geen beeld van Bijbelse evangelieverkondiging en dat is gisteravond op het Malieveld  ook gebleken.
Het bekende huidige ev./pinkster verhaal klonk: “God is liefde en Hij heeft ons allemaal lief door  Jezus, dus volg Jezus als de beste Persoonlijkheid ooit”.
Over zondevergeving gaat het erg weinig, “God begrijpt je wel en heeft je lief en Jezus veroordeelt niemand” ; wat een onBijbelse dwaasheid, zie bijv. Joh. 3:18-21 en 3:36.
En “er komt een opwekking”, ipv. te zien dat de mensheid steeds verder misleidt wordt en zich laat misleiden  in allerlei dwaling en dubbele agenda’s, dwalingen “die JHWH zendt en toelaat om te zien wie er nog liefde tot Zijn waarheid heeft”,  2 Thess. 2:10, lees die hele brief !

Als st. Presence op deze wijze de “aanwezigheid van God” zichtbaar wil maken, voor zover mensen dat al kunnen (!) , dan is dat een onBijbels beeld, een zelfgedachte Godheid van alleen maar liefde en geen veroordeling.
In die zin dus valse profeten en dat neemt JHWH zeer kwalijk, zie Dt. 13 !

Bovendien wordt de overheid via Segers en VdStaaij politiek correct de hemel in geprezen, terwijl mensen met een beetje besef van de actualiteit wel weten wat 10 jaar Rutte heeft aangericht: eerst van alles kapot bezuinigen , dan na Corana de boel met kunst en vliegwerk weer optuigen.
Waarbij de “plofkip”economie, die we al hadden, verder ontploft via de nodige miljardensubsidies, die natuurlijk binnen een half jaar niet meer kunnen.
Zet de naam “Segers” maar es in de zoekmachine hier op deze site en zie de politieke correctheid in eigen persoon; VdStaaij heeft wat meer inhoud, maar net zo weinig ruggengraat als het er op confrontatie aankomt.

Graag ga ik hieronder in gesprek, zie uit naar ieders reactie,
shabbath shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Update:
Bij CIP is  men helemaal blij met de christenheid  “a la Malieveld”, alleen maar positieve reacties, blijkbaar blind voor de hierboven genoemde kanttekeningen, zie
https://cip.nl/cip+/80442-christenen-maken-het-verschil-op-het-malieveld-geen-gebalde-vuisten-maar-gevouwen-handen

Verdere aanvulling mbt wat zich afspeelt in m.n. de Pinksterbeweging:

https://charismatischesamenvatting.wordpress.com/

Navigeer naar andere artikelen

10 Responses to Malieveld 11 juli 2020: de huidige ev./pinkster christenheid

 1. Op 12 juli 2020 @ 10:21 schreef Kelilah Rose

  Beantwoorden

  Goed artikel, Ben

  • Hi Kelilah, bedankt, hoor graag meer van je, bijv. van je geloofsleven.
   Mag hier, maar natuurlijk ook via mail, zie “contact” of telefoon.
   Shalom
   Ben

 2. De Pinksterbeweging is een gevaarlijke sekte, en de charismatische beweging in de Roomse kerk is op sterven na dood, dus.?

  • Hi Willy,
   Dus….. kon je zo’n sfeer op het Malieveld verwachten; ik was dan ook niet echt verbaasd, maar het blijft treurig.
   Het leek me goed om het verhaal te volgen, de feiten te kennen en het verslag te doen, ook om mensen wakker te schudden.
   Shabbath shalom
   Ben

 3. Op 20 juli 2020 @ 16:37 schreef Paul Verhoeven

  Beantwoorden

  Kijk maar eens op de website van RejoiceNow.nl en vul daar de naam David Vos in.
  Ook de namen van zijn “geestelijke kornuiten” zijn daarop te vinden. Uitgebreide omschrijving van hun doen en laten; zeer verhelderend.

 4. Hi @Ben

  Onderzoekt alle dingen en behoudt het Goede. Wie kan het goed doen ? Op iedereen is altijd wel kritiek te leveren. Het gaat om de kern van het Evangelie en als we elkaar daarin kunnen vinden komen we een heel eind.

  • Hi Corrie, hoe is het met jou? en je zus?
   Mooi tijdje geleden, hoor het graag.
   Mbt Maliveldchristendom: dat heb ik dus onderzocht, zoals je kon lezen; het goede heb ik benoemd:
   Enerzijds: mooi getuigenis van het geloof in Jezus.
   En het zwakke aan de kaak gesteld, zie ook de link die ik noem als ontmaskering van dat soort ev./pi christendom:

   Het evangelie is heel wat meer dan: “een ontjoodste, vergriekste Jezus volgen zover het me uitkomt” en dus niets doen in het navolgen van Hem in de Torapraktijk en geen duisternis ontmaskeren omdat men graag politiek correct bevriend wil blijven met de wereld van nu.
   Hoe zie jij dat?
   Shalom
   Ben

 5. Hi @Ben

  Thorah-praktijk is volgens de Bijbel niet meer en niet minder dan de Liefde van God uitdragen en zielen winnen voor Zijn Aanstaande Koninkrijk. Daarmee zijn de wet en de profeten vervuld. Thorah is onderwijzing en het is goed dat te bestuderen om te leren hoe Heilig God is en hoe nederig Jezus is. Helaas wordt er idd nog maar weinig rekening gehouden met de Joodse Jezus en gaat men bijna in zijn geheel voorbij aan die onderwijzing die de Thora en de profeten ons bieden. Men zit m.i bijna geheel verstrikt in de vervangingstheologie terwijl de Wet uitgaat van Tsijjon …..
  Ik geloof dat de hele corona-geschiedenis een aanzet is naar de komst van algehele wereldcontrole en daarmee de komst van ‘ome’ antichrist.
  Voorlopig dus maar braaf doen wat de overheid opdraagt totdat dat zijn grens bereikt.
  SHALOM
  @Corrie

  • Hi Corrie,
   Torapraktijk wordt door Yeshua samengevat als “heb JHWH lief boven alles en de naaste als jezelf”.
   Dat wordt in Joh. 14:21 nader uitgewerkt door Hem: “wie Mijn geboden (Torapraktijk) heeft en ze bewaart, die is het die Mij liefheeft”.
   Yeshua volgen is dus precies dat: Zijn Tora kennen en doen, dus ook de Feesten van JHWH vieren, kosher eten, 10 geboden inclusief shabbath en alles, wat we verder kunnen praktiseren.
   Zie voor verdere duidelijkheid:
   Dus “niet voorbij gaan aan de onderwijzing van de Tora en de hele Teanch” maar doen wat de Tora ons leert, uitgaande van Sion en voorgeleefd en vervuld /waar gemaakt door Yeshua, als de enige weg tot de Vader.
   En zien op de tekenen des tijds, die ik regelmatig benoem, als tekenen van Zijn spoedige komst.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

tien + twee =