Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Meest prangende vraag vandaag: waar gaan we heen ?

Wim Kan had het antwoord met zijn liedje “waar we heen gaan, Jelle zal wel zien” en voor wie zich dan afvraagt wie “Jelle” dan wel mag zijn: dat was de toenmalige ministerpresident Jelle Zijlstra, de Rutte van toen.

https://anderetijden.nl/artikel/5855/Kabinet-Zijlstra-

Dat “onbegrensde vertrouwen” hebben we niet in Mark Rutte vandaag, zekere niet na de D66 blunder van Ollongren, die wat te openlijk met vertrouwelijke stukken zwaaide.
Er blijkt een toenemende behoefte aan antwoorden op de gestelde vraag, vandaag ook weer in Buitenhof met Herman Wijffels, Henk van Essen, Ramsey Nasr en Lale Gul , men luidt de noodklok wegens algemeen gebrek aan levensvisie door die verhalen heen.
https://www.vpro.nl/buitenhof/kijk/afleveringen/2021/buitenhof-28-maart-2021.html

Er is wel degelijk een helder antwoord, maar daar wil de grote meerderheid niet aan.
Een vaak gehoord antwoord is: “ja, er zal wel iets zijn na de dood”. Dat denken velen, maar zien geen kans of zijn te weinig gemotiveerd om dan es uit te zoeken, wat dat “iets” dan is.
Als er al es over nagedacht wordt, dan kun je kiezen uit antwoorden als:
-ik geef ieder het zijne, ben goed bezig, als er een “god” is, dan zal Hij het wel met me zien zitten.
-reincarnatie, ik kom terug in een andere levensvorm, waar geen enkel bewijs voor is , dat dan wel weer.
-we komen uit het niets van de oerknal, zijn geëvolueerd tot wat we nu zijn (m.i. gedegradeerd) en we gaan naar het ultieme niets.

Als je jezelf een beetje serieus neemt, zoek je het uit en ga je de gevonden levensvisie uit proberen, bijsturen waar nodig en dat heb ik gedaan, rond mijn 20 ste gevonden en inmiddels 50 jaar lang getest.
Mijn antwoord op waar het heen gaat is:

De schepper bestaat, het loopt Hem nooit uit de hand en Hij komt tot Zijn doel met een wereld waarop gerechtigheid en liefde heersen, bevolkt door mensen, die in Hem hun identiteit hebben gevonden.
Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Als u/jij een beter antwoord heeft/hebt  gevonden, hoor ik het graag, ik blijf leren, reacties van harte welkom hier onder, ook als je  je in dat antwoord kunt vinden,

Shalom,  chaq Pesach sameach ( gezegend Pesachfeest)

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*