Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Pesach! za.av. seideravond, zondag 1e sabbat, 7 dagen ongezuurde broden feest

Gezegend nieuwjaar, want dat begint met de maand van Pesach, Bijbels gezien, moge het  dit jaar gebeuren, dat JHWH ons verschijnt in de gestalte van het Pesachlam, Yeshua.
Zie https://tora-yeshua.nl/2019/04/pesach-of-pasen/

Dit artikel wordt vervolgd, met verdere stappen naar de actualiteit waarin we nu leven, maar laten we eerst JHWH danken en prijzen voor Zijn liefde voor alle mensen, betoont in Yeshua.
Aanvaard je verlossing in Hem volbracht en leef er uit, nu dat nog kan, want we leven in de dagen van Noach, waarin de waarschuwende oproep klinkt om tot bekering te komen en de Verlossende Ark binnen te gaan, dwz. het aanvaarden van Yeshua.

Zie https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

Shabbath shalom en chag Pesach sameach !

Ben Kok (joods-chr pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Pesach! za.av. seideravond, zondag 1e sabbat, 7 dagen ongezuurde broden feest

 1. Dat is zeker waar. Pasen zoals dat bij ons wordt gevierd is van heidense oorsprong. Het heeft niets met paaseieren te maken. ook niet met de klokken van Rome. Maar mogen we de kinderen geen plezier meer gunnen, om in de hof paaseieren te gaan zoeken?? Moeten we dan alle tradities overboord gooien? Natuurlijk is Jezus ons paaslam, en wat moesten de Joden doen bij de uittocht? Het lam volledig opeten. En zo moeten wij totaal toegewijd zijn ( heilig) aan God.

  • Op 26 maart 2021 @ 19:44 schreef Ben Kok

   Beantwoorden

   Hi Wiily H.,
   Stel je vraag aan onze hemelse Vader: is het ok, als we onze kinderen opvoeden met heidense gebruiken, die in de Tora verboden zijn en dan ook nog datgene nalaten wat er wel geboden is, o.a. seideravond met 7 dagen feest ongezuurde broden, waarbij Yeshua verkondigd wordt ?
   Het antwoord lijkt me helder, weg met dat Roomse heidendom, leg de kinderen uit hoezeer de RK kerk de zaak verziekt heeft, neem er afstand van en volg de tora-yeshua geloofslijn.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*