Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Hindoeisme:bizarre afgoderij, 30 miljoen Hindoes ontvangen zondenvergeving in de Ganges

Zie het NOS-journaal van  20 uur, 10 febr., niet geschikt voor “jeugdige kijkers” aldus de waarschuwing van de omroepster.
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1325275  vanaf 10 min. 24 sec. , bizar, tragisch.
Te beginnen met een zichzelf verrijkende goeroe: “in het Hindoeisme zorg je eerst en vooral voor jezelf” aan de  ene kant tot niets bezittende zichzelf kastijdende types.

Met dank aan  http://nos.nl/artikel/472648-doden-bij-hindoefestival-in-india.html
Update: zondag 10 feb 2013, 20:13
Tenminste achttien mensen zijn omgekomen bij een hindoe-festival in het noorden van India. Tientallen anderen raakten gewond. De slachtoffers vielen toen een mensenmassa een treinstation binnenliep.

Volgens lokale media stortte een deel van een voetgangersbrug in door het gewicht van de massa. Volgens ooggetuigen was het een complete chaos in het station en duurde het uren voordat er ambulances kwamen.

Naar schatting 30 miljoen hindoes waren bijeen om een duik te nemen in de Sangam, een rivier waar onder meer de Ganges in uitkomt. De hindoes geloven dat met een duik in het water hun zonden worden weggewas.

Commentaar:

Ook in Nederland is deze afgoderij, ca. 250.000 leden, zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Hindoe%C3%AFsme

Zie over de Hindoeistische  “Drie-eenheid”  Brahman, Vishnu en Shiva http://www.sewadhaam.eu/?page_id=30 en zoals u wellicht weet, bestond die heidense constructie ook in het oude Egypte:Isis , Horus , Seth  (IHS)
Dat kom je nog terug in de RK kerk en ook Protestantse kerken als het zgn. “Christusmonogram” IHS ” dwz. “Jesus Hominem Salvator”  oftewel  “Jezus , Redder van mensen”.  ( http://www.newadvent.org/cathen/07649a.htm )
Heidendom wordt zo de kerk in gehaald met een christelijk , op zich ten dele waar, sausje.
Want in die betekenis wordt weer weggepoetst, dat JHWH in mensengestalte de Redder van mensen is,  Yeshua genaamd.
Geen 2e en 3e Persoon in de Godheid, maar 1 God, JHWH.
Dus via heidendom uit Egypte en Indie voert men in de kerken dezelfde heidense Drie-eenheid door en dan via IHS ook nog de misleiding dat het allemaal om Jezus gaat, zonder te vermelden dat Hij  de menselijke verschijning van JHWH is, om Wie het werkelijk gaat.

Wees gewaarschuwd voor de misleiding in islam, maar ook Hindoeisme en kerken en zorg dat u op de hoogte bent, zodat u misleide mensen de enige weg tot de Vader kunt wijzen, zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
Shalom
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to Hindoeisme:bizarre afgoderij, 30 miljoen Hindoes ontvangen zondenvergeving in de Ganges

 1. De jaarlijkse afgoderij van de Ganges gaat véél verder, dan vele mensen weten.
  Uit een reportage op tv over de Ganges werd er verteld door een Hindoe dat er jaarlijks 33000 mensen aan de oever van de Ganges worden verbrand (crematie) en dit as in de rivier wordt uitgestrooid met de oververbrande lichaamsdelen zoals stukken hand, benen en botten etc. terug te vinden zijn als men er gaat baden. De zwangere vrouwen die sterven worden niet verbrand maar met stenen verzwaard in het midden van de rivier worden gedumpt. Een zwaar vervuilde zelfmoord rivier met ernstige dodelijke ziektekiemen, bacteriën en virussen en waarin ook Europese hindo’s zich baden wanneer zij op bedevaart gaan.

  • Bedankt Ton, vreselijk om te lezen.Ik begreep van je, dat je de reportage zag eind januari/begin febr. 2013 op National Geographic.
   Shalom ,
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*