Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Afscheidsdienst van Jaap Mollema (prof. G.B.J. van Frikschoten, Amsterdam Post) in kleine kring.

Bericht over de crematie/afscheidsdienst van  Jaap Mollema in kleine kring.

De nabestaanden van Jaap ( moeder, broer en zus en  April, partner van Jaap) geven met verdriet kennis van het overlijden van Jaap op 8 augustus in Amsterdam.
Jaap was bekend als  webmaster van “Amsterdam Post” en had daardoor veel sympathisanten.
Naast  familie willen wij deze mensen graag welkom heten op de door genoemde nabestaanden georganiseerde crematie.
Nadere info wordt per mail gericht gestuurd aan degenen, die ons bekend zijn en we vragen aan hen, om deze mail uitsluitend door te sturen aan mensen, die als vrienden en geestverwanten van Jaap bekend zijn.
Beslist niet via websites, twitter, facebook e.d., want het aantal plaatsen is beperkt tot  70  zitplaatsen plus  50 staanplaatsen en we willen ook graag dat  mensen , die komen, tot genoemde categorie behoren.
De afscheidsdienst zal worden geleid door Ben Kok (joods-chr. pastor) en eventuele vragen over de dienst kunt u aan hem stellen via “contact” op tora-yeshua.nl
Om April, de partner van Jaap, te ondersteunen, zal er een collecte zijn , waaraan u desgewenst kunt meedoen.
We zien uit naar uw komst in een waardige en zinvolle afscheidsdienst met dank voor ieders meeleven.

Moeder, broer, zus en April, partner van Jaap.

Iedereen is welkom om samen stil te staan bij het zeer onverwachte verlies van Jaap, wat ons allemaal als een schok overviel. Maar “iedereen” is beperkt in dit geval, zo blijkt uit het bericht van de nabestaanden; wie genoemde nadere info ontvangt als vriend/bekende/geestverwant van Jaap in het mailcircuit weet dat hij/zij welkom is.
Om degenen, die er niet bij kunnen zijn gezien het beperkt aantal plaatsen, te informeren, zal ik een verslag van de dienst op onze site zetten.
Laat deze afscheidsdienst een waardig afscheid zijn, een ontmoeting van geestverwanten, die elkaar herkennen in een afwijzen van de islamisering van ons land , een afwijzen van de ons opgedrongen NWO en EU, waar Jaap scherp en voortdurend tegen protesteerde op zijn website Amsterdam Post .nl
De moeder van Jaap heeft de crematie geregeld en daarbij met dank mijn aanbod aanvaard om de dienst te leiden, wat ik als een voorrecht beschouw en waarin ik over Jaap zal spreken als een zeer bewogen strijder voor een betere, eerlijker samenleving.
En ook over zijn zoeken en denken, Wie God is , wat Hij  dan  doet om zo’n betere wereld te realiseren natuurlijk over zijn afschuw van de koranafgod.
Ik leerde hem kennen, toen ik in 2009 nog ongeveer in mijn eentje protesteerde tegen het kapen van de Kristallnachtherdenking door  “Nederland Bekent Kleur”, een beweging die de genocide op de Joden voor haar eigen linkse karretje spande.
http://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/
Jaap was daar, toen nog relatief onbekend, aanwezig en ik kwam nog een paar mensen tegen, die nog steeds de goede strijd mee strijden.
Ik zie als enige teken van Jaaps aanwezigheid toen een pingback vanaf Amsterdam Post, toen al in de lucht, bij de reacties.
Die eerste ontmoeting heeft zich intensief voortgezet, zie ook
http://tora-yeshua.nl/2011/11/kristallnacht-definitief-terug-bij-de-joodse-gemeenschap-platform-racismenbk-weggevaagd/
Amsterdam Post heeft een  forse groei doorgemaakt dankzij de gedreven inzet van Jaap als webmaster.
Daarna hebben we elkaar vaker en diepgaander gesproken  en over die ontwikkeling vertel ik u meer tijdens de dienst.
En natuurlijk sta ik stil bij zijn medewerking aan ons protest tegen Hizb ut Tahrir, zie de link in mijn artikel over Jaaps overlijden: http://tora-yeshua.nl/2013/08/rouwbericht-46-jarige-amsterdammer-overreden-8-aug-6-uur-s-morgens-prof-g-b-j-van-frikschoten-de-man-achter-klokkenluiderssite-amsterdam-post/

Op diverse websites is er nalv het overlijden van Jaap met veel waardering over  hem geschreven, zie o.a.:

http://ejbron.wordpress.com/2013/08/12/amsterdam-post-vergeleken-met-de-volkskrant/#more-44403

http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/08/frik-is-dood

http://www.vrijechroniqueurs.nl/een-bijzonder-droevig-bericht/  , waarop nog diverse andere links met  dezelfde berichtgeving.

Zie ook http://keesjemaduraatje.blogspot.nl/2013/08/rip-hoofdredacteur-van-de-amsterdam.html  met de video van  onze actie tegen Hizb ut Tahrir, waarbij Jaap een heel duidelijk pamflet van zijn hand voorlas.

Shalom,

Ben Kok (joods-chr pastor)

Navigeer naar andere artikelen

31 Responses to Afscheidsdienst van Jaap Mollema (prof. G.B.J. van Frikschoten, Amsterdam Post) in kleine kring.

  1. crematie/afscheidsdienst
    Jaren lang heb ik geweigerd om een crematie bij te wonen, om de simpele reden dat ik geen deelgenoot wil zijn aan het vernietigen van een menselijk lichaam door middel van verbranding.
    Als we een handje graan in de aarde strooien dan zullen we het nageslacht ervan wonderlijk zien opgroeien, maar wat; als we het zelfde doen met een handje graan maar dan in het vuur gooien? De eerste crematie moest bewijzen dat er geen wederopstanding was. Nu ca. 90 jaar later vinden we dit heidens ritueel normaal. De aarde brengt vrucht voort; maar vuur staat voor vernietiging en dat zien we maar al te veel in onze wereld. Nee; ik doe er zeer beslist niet aan mee.

    • Dag Hans,
      Persoonlijk zal ik ook altijd kiezen voor begrafenis, maar in geval een familie zelf de organisatie heeft en haar eigen keuzes maakt, laat ik ieder zijn eigen keuze.
      Het feit, dat ik een begrafenis bijwoon of leid, wil niet zeggen dat ik het met alles eens ben mbt. het leven van de overledene of de keuzes die anderen maken.
      Maar ik ben dan toch liever aanwezig en dienstbaar, dan dat ik mensen afwijs om keuzes , die zij vanuit hun optiek menen te moeten maken op enig moment in het leven.
      Yeshua ging ook met alle mensen om, zoals je weet, at met ze in hun huizen en accepteerde de mensen zoals ze waren, waarbij Hij hen bepaalde bij de Tora en de normen van Gods Koninkrijk.
      Shalom,
      Ben

      • Helemaal goed Ben , precies zoals het is , perfect verwoord , een getuigenis dat JIJ deze dienst mag leiden en kansen daaraan gekoppeld voor het koninkrijk ven God .. het gaat erom, dienstbaarheid, wat weten we van de bedoelingen van JAWEH?:
        Jes: 55:
        8 Want uw gedachten zijn niet mijn gedachten, en mijn wegen zijn niet uw wegen
        – godsspraak van de HEER.
        9 Want zo hoog als de hemel is boven de aarde,
        zo ver gaan mijn wegen jullie wegen te boven, en mijn plannen jullie plannen.
        10 Want gelijk de regen en de sneeuw van den hemel nederdaalt, en derwaarts niet wederkeert; maar doorvochtigt de aarde, en maakt, dat zij voortbrenge en uitspruite, en zaad geve den zaaier, en brood den eter;
        11 zo geldt dit ook voor het woord dat voortkomt uit mijn mond:
        het keert niet vruchteloos naar mij terug, niet zonder eerst te doen wat ik wil en te volbrengen wat ik gebied.

        Wat zullen we je missen Jaap , strijder .. rust in vrede !
        Monica

  2. Heel veel sterkte gewenst meneer Kok, voor u en voor allen die rondom Jaap bijeen zullen zijn.

  3. Mooi dat je de verbinding zoekt, in liefde, zoals Jezus.
    Gods zegen toegewenst Ben, en kracht en wijsheid bij het leiden van de afscheidsdienst.

  4. Als er niets tegenzit zijn Ger en ik aanwezig, Ben.
    (Ik moest wel lachen om die klaarblijkelijke angst, op een andere site geuit, voor enige Joods-christelijke bekéérdrift tijdens de dienst.
    En ik denk: één woord uit de Bijbel…. en er wordt al geklopt op de deuren van mensenharten…. want de Eeuwige bekeert nu eenmaal vrijmachtig wie en wanneer Hij wil… toch?
    De Heer, die Jaap heeft aangeraakt – en ook óns – weet heel best dat mensen vaak met name bang zijn voor datgene, wat uiteindelijk het allermooist en het allerbelangrijkst zal blijken te zijn… en dat ook nog eens eeuwigdurend.

    Het is maar goed dat Hij wijzer is dan mensen en dat Hij niet geeft wat wij vragen ( wij vragen vaak om zaken, die ons diep ongelukkig zouden maken),
    maar schenkt wat wij nodig hebben zónder dat wij dat beseffen.

    Zo kan Hij van een crematie-plechtigheid – wat in feite een vréémde plaats is om te zijn voor een christen- deuren openen, waardoor mensen, die niets meer hebben en niets anders weten dan de aarde, een nieuw leven binnengaan.

    Van de grootste duisternis maakt hij licht.
    Van rouw maakt hij een lofgewaad.
    Uit tranen creëert Hij vreugde.

    Wat goed is het dan, om een prediker van het Evangelie te mogen zijn!

    • Amen Gielah.
      Shalom, ook aan Ger,
      Ben

      PS: je schrijft “de Eeuwige bekeert vrijmachtig”. Dat lijkt me niet, het is de mens, die zich moet bekeren van zijn verkeerde leven los van Hem.
      JHWH helpt iedereen om zover te bekomen, overtuigt van zonde , gerechtigheid en oordeel,maar dan is het toch echt aan de mens zelf om tot bekering te willen komen.
      Niemand wordt gedwongen en als mensen er voor kiezen om JHWH “buiten te sluiten” in dit leven en daar voor blijven kiezen, dan zullen ze ook verloren blijven.
      Daarom is het ook van groot belang, dat ons getuigenis dat JHWH bestaat en van ons houdt, dat bewezen heeft in Yeshua, blijft klinken, in liefde voor alle mensen.

  5. Dag meneer Ben Kok.
    Fijn dat Frik een mooie dienst krijgt, ik wilde dat ik erbij kon zijn, ik ben gevallen en heb gekneusde ribben, kan geen kant op, het gebeurde toen ik het bericht kreeg van het overlijden van Frik en ik moest huilen, mijn poesjes gingen naast mijn stoel zitten, poesjes willen graag troosten, maar ik zag ze niet en viel over ze heen, gevolg, gekneusde ribben, wonden, blauwe plekken, maar in vergelijking met de pijn over het heengaan van Frik, is het niets, is het een voelbare herinnering aan zijn heengaan. Ik heb een foto opgehangen in mijn museum, en brand daar kaarsjes voor hem, ook op mijn website kunnen mensen kaarsjes branden voor Frik: http://www.hetheiligenbeeldenmuseum.nl/
    Dag Ben, hartelijke groet van Avidia

    • Beterschap Avidia en dank voor je aardige woorden. Overigens: gewoon “Ben” is prima.
      Maar ik moet je wel wat zeggen:
      Kaarsjes branden is zinloos en heidens en bidden tot dode mensen (“heiligen”) wordt in Dt. 18 , in de Tora dus, door onze Vader in de hemel verboden, dus als je de Bijbel serieus neemt, dien je daar meteen mee te stoppen, dat is echt een dwaalweg, die JHWH verbiedt.
      Shalom,
      Ben

  6. Meneer Ben.
    Het begon met een aardige reactie, maar U besloot met een onaardige.
    Wie bepaalt wat waar is en niet, wie zegt of iemand zijn geloof serieus neemt of niet. Meneer Ben, ik krijg in mijn museum meer niet katholieke mensen dan wel. En ze zijn niet weg te branden, willen er alles over weten, steken kaarsjes aan in de kapel, en zijn diep onder de indruk, wie bent U om mij te vertellen dat dit verboden is? Bemoei je met je eigen geloof, daar hoor je mij toch ook niet over? Niet dat ik bezwaren heb over Uw geloof, maar net als U over de mijne, zou het zo maar kunnen, TOCH????? Frik zou Uw antwoord niet fijn gevonden hebben, dat weet ik uit persoonlijk contact met Frik, en of U het nu leuk vindt of niet, er worden kaarsjes gebrand voor onze Frik. hetheiligenbeeldenmuseum.nl

    • Hi Avidia,
      Ik ben op zich doorgaans aardig, maar ik praat mensen niet naar de mond. Als ik lees, in jouw geval, dat je van uit de RK kerk traditie kaarsjes brandt en bidt tot “heiligen” (dode mensen) , dan waarschuw ik je er voor, omdat dit in de Tora, Dt. 18, verboden wordt door JHWH.
      Dus ga met Hem in gesprek hierover, want Hij heeft ons er voor gewaarschuwd, opdat we niet occult besmet worden met demonische machten.
      Als je leest in Gods Woord hoe je leven moet, dan doe je dat toch gewoon, omdat onze Vader dat zegt?
      Shabbath shalom
      Ben

  7. Er is een misverstand Meneer Ben, wij bidden niet tot heiligen, wij praten met heiligen zoals je praat met overledenen. Wij steken kaarsjes aan voor overledenen om hen te herdenken, niets meer en niets minder. En we zijn niet occult besmet, we zijn gelovig in dezelfde God als jullie, wij zijn iets minder stijf, wij steken gewoon kaarsjes aan voor onze overledenen, zetten er een bloemetje bij, en hopen dat onze overlevenden een mooi plaatsje hebben gevonden in het hiernamaals, zoals ik het ook voor Frik hoop, en hij keek toe vanuit de hemel en dacht, zo is het Avidia.

    • Dag Avidia,
      Je roept wel degelijk op tot het aanbidden van heilgen (dode mensen) op je website: http://www.hetheiligenbeeldenmuseum.nl/inhoud.html
      Dus wees eerlijk, erken je bezigheden, die dwars tegen de Bijbel (Dt. 18) ingaan.
      Bespreek dat met onze hemelse Vader, JHWH, die ons in Zijn Woord ook hierin de weg wijst en volg Yeshua , zoals Hij leefde: Hij brandde geen kaarsjes en bad niet tot dode mensen.

      Deuteronomium 18,9-14

      Verbod op occulte praktijken
      9 Wanneer u in het land komt dat de HEERE, uw God, u geeft, mag u niet leren handelen overeenkomstig de gruweldaden van die volken.
      10 Onder u mag niemand gevonden worden die zijn zoon of zijn dochter door het vuur laat gaan, die waarzeggerij pleegt, die wolken duidt of aan wichelarij doet, die een tovenaar is,
      11 die bezweringen doet, die een dodenbezweerder of een waarzegger raadpleegt, of die bij de doden onderzoek doet.
      12 Want iedereen die zulke dingen doet, is een gruwel voor de HEERE. En vanwege deze gruweldaden verdrijft de HEERE, uw God, deze volken van voor uw ogen uit hun bezit.
      13 Oprecht moet u zijn tegenover de HEERE, uw God.
      14 Want deze volken, die ú uit hun bezit verdrijven zult, luisteren naar wolkenduiders en waarzeggers. Maar de HEERE, uw God, heeft dat ú niet toegestaan.

      Shabbath shalom
      Ben

    • Op 19 augustus 2013 @ 13:35 schreef Michael Shabbatsvierder

      Beantwoorden

      Hallo Avidia, het volgende komt van je eigen site…,

      Een gebedje tot een Heilige

      Allemaal hebben we het wel eens,,,,,,
      Momenten van dankbaarheid
      of momenten van vertwijfeling.
      Helaas zit het niet altijd mee in het leven
      zoals we dit graag zouden zien.
      Al eeuwen lang gebruiken wij als mens
      allerlei rituelen om ons te uiten.
      En één daarvan is het gebed.
      Door te klikken op onderstaande afbeelding,
      kunt u een gebedje aanvragen tot een bepaalde heilige.
      U kunt zich wenden tot de vele heiligen
      op de volgende pagina,
      of een gebedje zenden naar Uw eigen favoriete heilige.

      Hier zie je maar weer, dat de goden van weleer ; bv wodan, zeus en noem maar op gewoon voortbestaan in de Katholieke kerk.., ze heten dan beschermheiligen e.d.
      Al die oude valse goden leven een op een voort, zeus is nu st nicholaas die beschermheilige is van zeevaarders.
      Hef je hoofd omhoog ! ………….maar doe eerst je ogen open….

  8. Beste Hr. Kok,

    Ik wil u vragen ieder in zijn/haar waarde te laten op welke manier de mens zijn/haar gevoelens in het verdriet wil uiten.
    Verder wil ik u vragen of het mogelijk is dat de dienst later via internet is te beluisteren?

    • Dag Carla,
      Ik zal een verslag maken van de dienst en dat op onze site zetten; er is verder geen internetverbinding tijdens de dienst.
      En natuurlijk laat ik ieder in zijn waarde, al helemaal hoe men zijn verdriet wil uiten.
      Hoe kom je er bij, dat ik dat niet zou doen??
      Als het gaat om de discussie hiervoor met Avidia over “bidden tot heiligen (dode mensen)”, dan spreekt de Bijbel voor zich, dat is door JHWH verboden, zie Dt. 18 en dat is ook heel wat anders dan “verdriet uiten”.
      Shalom
      Ben

  9. Beste Hr. Kok

    Fijn dank u wel.

  10. Hij is ons vooruit!

    Lieve mensen, ik heb Jaap Mollema ( voor mij blijft hij professor van Frikschoten) nooit persoonlijk ontmoet.
    Dat geldt trouwens voor de meesten van zijn trouwe lezers.
    Van een aantal héb ik al de verdrietige opmerking gelezen: ‘En nu zal dat er …helaas…. ook nooit meer van kómen’.
    Dit vanuit de gedachte, dat Jaap Mollema er niet meer is.
    Niet bij ons, hier op de aarde.
    Niet tussen ons in lopend, straks op 21 september in Den Haag.
    Niet met bewondering of met woede geciteerd in allerlei kranten, nadat hij eenmaal zijn plaats in de Amsterdamse gemeenteraad zou hebben ingenomen….
    waar hij ongetwijfeld op de ons bekende heldere en hartstochtelijke wijze het onrecht aan de kaak zou hebben gesteld.
    Niet meer fulminerend tegen Brussel en tegen de Nederlandse aanhangers van Brussel…. op zijn Amsterdam Post, want hij doorzág nu eenmaal de verbanden en de plannetjes en de hartvochtigheid en de geldgierigheid en de machtswellust…. en dat bracht hem in verzet.
    Jaap sprak uit en schreef op wat velen van ons zelf ook denken en voelen.
    Daarom was hij een van ons… in zekere zin zelfs een voorganger in ons midden.
    Je hébt van die mensen.
    Kostbaarder dan goud.

    Voor mij, als christen, had Jaap nog een extra dimensie.
    Hij verklaarde meer dan eens dat hij van Jezus hield.
    Hij had NIET veel op met georganiseerde religie – en georganiseerde religie had waarschijnlijk ook heel weinig op met hém, om allerlei redenen –
    maar hij had dan tóch maar iets beleefd…
    iets van een openbaring gehad….
    daar wijdde hij niet echt over uit… maar dat speelde intussen wel een heel belangrijke rol in zijn leven.
    Je kon het, als je oplette, onder andere herkennen in zijn enorme compassie voor mensen én voor dieren.
    Als hen iets aangedaan was, dan brak zijn hart.
    Dan moest hij iets doen.
    Dan deed hij iets.

    Vanmorgen haalden ze op de radio Psalm 91 aan… en ik dacht: ja…. dát slaat op de prof!
    In die psalm zegt de Eeuwige over een mensenkind, dat Hem kent:
    “Omdat hij Mij zeer bemint zal Ik hem bevrijden..
    Ik zal hem beschutten… omdát hij Mijn Naam kent.
    Roept hij Mij aan… Ik zal hem antwoorden.
    Ik zal in de benauwdheid bij hem zijn
    Ik zal hem uitredden en tot ere brengen.
    Met léngte van dagen zal Ik hem verzadigen
    En Ik zal hem Mijn heil ( Mijn redding) doen zien’.

    Jaap hield van Jezus.
    Dát tilde zijn bestaan uit de tijdelijkheid.
    Dat gaf zijn leven en zijn lot aansluiting op de eeuwigheid.
    Daarom is hij nu een stuk verder dan wij.
    Voor ons uit.
    Boven ons uit.
    Maar allerminst dood of weg.

    Ik heb de professor nimmer in Amsterdam ontmoet.
    Maar ik gá hem ontmoeten: in het hemelse Jeruzalem.
    Zeker weten.

    Dit lied, gezongen door Urker Vissers….. draag ik, in vriendschap en respect, aan hem op… als een voorafje.

    https://www.youtube.com/watch?v=NaMr_ExxjZs

  11. Op 16 augustus 2013 @ 15:57 schreef Dr. Kwast

    Beantwoorden

    Gedenk o mens dat ge van as zijt en weer as wordt. Dat is een oud gezegde van de RK dat ik als kind te horen kreeg. Dan vind ik of je de oven in gaat of in een kuil terecht komt of in de zee als visvoer de vissen en de haai voed, ook anatomie is een mogelijkheid. As wordt je en daar ontstaat leven uit, dat is mijn mening. Prof hoe dan ook het gaat je goed in een onbekend iets als dat er is .Gedenk o mens dat ge van as zijt en weer as wordt. Dat is een oud gezegde van de RK dat ik als kind te horen kreeg. Dan vind ik of je de oven in gaat of in een kuil terecht komt of in de zee als visvoer de vissen en de haai voed, ook anatomie is een mogelijkheid. As wordt je en daar ontstaat leven uit, dat is mijn mening. Prof hoe dan ook het gaat je goed in een onbekend iets als dat er is .

  12. Op 17 augustus 2013 @ 01:29 schreef Laura van der Storm

    Beantwoorden

    Bericht voor Ben en Avidia…..jullie zijn allebei gestoord, hoewel Ben nog erger dan Avidia.

    Wat een tekst hierboven.!! Frik is gewoon dood, gewoon een beeindigd leven. Hij had geen kinderen, maar laat wel zijn gedachten na. Dat is de zin van het leven.

    Hou eens op met al die religieen. Ga eens in jezelf geloven heb je geen “god” nodig.

    Wat heeft JHWH allemaal verboden? Wie is dat ventje…hou toch op stelletje sukkels.

    • Dag Laura,
      Goed plan, laten we God afschrijven, die bestaat niet, God is dood, aldus Nietzsche (alleen Nietzsche stierf krankzinnig, is dood, maar JHWH leeft, is in Yeshua mens geworden en is door de dood heen gegaan en opgestaan).
      Laten we de NWO toren van Babel bouwen en God afschrijven, dan gaat het veel beter, zie de huidige wereld, steeds meer een hel.
      Gelukkig hebben we nog iemand als jij, die ons de weg wijst.
      Voortleven in je kinderen. Dwaas ! En als je geen kinderen hebt? Of als je ze hebt, wat dan? Die gaan ook weer dood en de zgn. evolutie (voor wie daarin gelooft dan) is niet anders dan: uit het niets worden geboren, een leven leiden met veel moeite en zorg voor de meesten en dan weer verdwijnen in het niets van de dood, wat ook voor het hele mensengeslacht geldt en waar uiteindelijk niets van overblijft als
      de zon explodeert en tot het niets terugkeert.
      Tegen die tijd hebben de mensen zichzelf overigens al lang vernietigd, zie de vele kansen die er al waren voor een atoomoorlog en die kansen nemen dagelijks toe.
      Dank voor je boven alles staande levensvisie Laura, ik zou er een boek over schrijven: “Laura’s Bijbel”.
      Maar mocht je nog es verder willen praten, welkom, zie net als Koloth genoemde link aan het einde van mijn antwoord aan hem hieronder.
      Shalom
      Ben

      Dag Koloth,
      Als er een Schepper is, God dus, dan weet Hij als geen ander, hoe de mens, Zijn schepsel, het meest tot zijn recht komt.
      De gebruiksaanwijzing staat in de Tora.
      Ook als je van mening bent, dat je met wederzijdse toestemming niemand schade berokkent, dan blijft nog, dat je dwars tegen de wijsheid van de Schepper in gaat.
      Dat is nogal arrogant, op welk gebied men dat dan ook verder doet.
      Verder ken ik iemand, die homo is en die zegt: ik zou er alles voor over hebben , als ik geen homo was.
      Het is een onvermogen om tot de gangbare liefdesrelatie met een vrouw te komen (of man in geval van lesbisch) en dat is bij 3 % van de mensen het geval.
      Zo zijn er meer onvermogens of niet-gangbare verlangens bij mensen te noemen, die door 95% van de mensen of zelfs 99% als niet acceptabel worden beschouwd als men die verlangens in daden omzet.
      Alle mensen hebben zo hun strijd tegen het in ons ingebakken verkeerde te strijden en de vraag is dus: maak je zelf uit wat goed en slecht is of doet God dat ?
      En dan bedoel ik JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, Die ons in Yeshua is verschenen en uit liefde voor ons de doodstraf droeg voor al onze zonden, dus overtredingen van de Tora.
      Natuurlijk kun je zeggen dat God niet bestaat, dan kun je zelf uitmaken wat goed en fout is. Dan kan nazisme, kannibalisme, islam (wat een ellende), egoisme, pedofilie, overspel, sex met dieren, homofilie, pedofilie, roept u maar en bepaal zelf wat goed en fout is.
      Dan krijg je de huidige wereld , die steeds meer op de hel gaat lijken.
      Shabbath shalom
      Ben
      PS: zie http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/

  13. Op 17 augustus 2013 @ 22:05 schreef Dr. Kwast

    Beantwoorden

    Veel mensen weten wat geloven is, daarom zijn het atheïsten. Een kind dat ’s nachts waker wordt van een slechte droom, roept om zijn moeder. Als hij verder opgevoed wordt zal het in twijfel roepen naar diegene die hem het meest vertrouwen geeft. Als men dat kind geen onderwijs geeft in een religie zal dat kind vrij van gedachten zijn en in nood zijn moeder of vader aanroepen ter bescherming. Wanneer dat kind groter wordt en zijn ouders verliest is er niets om aan te roepen. Misschien vriend of vijand. In angst is veel mogelijk. In de prehistorie was de mens overgeleverd aan een massa van onbekende fenomenen. Als in die tijd een kind bang was, waren zijn ouders de enige uitweg, die eigenlijk net zo bang waren. Iemand in die tijd met een groot fantasie-inhoud kon iets wat onbegrijpelijk was, toch een naam geven. Als je in die tijd op de jacht van wild dodelijk verwond raakte, was er niets om een houvast in je gedachten te geven. Een slimme jachtmakker kon je geruststellen om te zeggen dat je naar je ouders zou gaan, wat voor de persoon een geruststellende gedachte kon geven. Later toen de enkelingen een bevolking werden, is de geruststelling verder uitgewerkt. De ouders moesten tenslotte ook ergens verblijven. De namen van het onbekende zijn legio. Op aarde was al gauw iemand die de sterkste was de baas. Dus daar in het onbekende moest ook iemand de baas zijn. Ook daar zijn legio namen voor. Wij noemen zo iemand GOD of Jawe of Allah of noem maar op. En duizenden geloven in Donald Duck, Rood Kapje. Sneeuw Witje, ach het is zo mooi waar men aan kan denken als de dood nadert. Maar of we krijgen wat er gedacht wordt. De mens is geneigd naar het goede, alleen zijn opleiding geeft het karakter aan de persoon, dat kan zelfs demonisch zijn, of het tegenbeeld. De geboden zitten in de mens en ieder weet wat kwaad is ook al doe je dat uit naam van een ander.

    • Dag dr.Kwast,
      Voor iemand met een academische titel kraamt u een hoop onzin uit. Maar ik neem aan dat het een nickname is, dat blijkt nogal duidelijk.
      Voor u is de Schepper een fictie, een geruststellend gevoel, een projectie van het kind-ouder gevoel en dat kan je net zo goed Rood Kapje noemen.
      Nog stommer is het , dat u JHWH gelijk stelt aan de koranAllah.
      Doe u huiswerk; tot dan krijgt u geen ruimte meer hier om de site te vervuilen.
      Shalom toegewenst, lees es om te beginnen http://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/
      Ben

  14. Als er iemand nog van de gedachte mócht zijn uitgegaan, dat de gemiddelde niet-gelovige over het algemeen een indrukwekkende tolerantie en wijsheid in zijn mars heeft,
    dan hebben een groot aantal reacties na het overlijden van Jaap Mollema die illusie nu wel voorgoed de das omgedaan.

    Ook binnen de kerken kennen wij helaas een groot aantal benepen en de waarheid NIET zoekende, zelfgenoegzame knurften.
    Daarom zijn wij ook niet erg van veel, wat er binnen die instituten gebeurt, gecharmeerd.
    Wij hebben ook met de agréssie vanuit die kringen kennisgemaakt.

    Wat zou het fijn zijn om te kunnen zeggen: gelukkig kun je buiten de kerkinstituten wél jezelf zijn… en krijg je daar wél de ruimte om vrijmoedig te schrijven over je overtuigingen en je vragen… want daar is men wél open en ruimhartig en daar is men wél bereid om wat dieper door te denken en om verschillen te accepteren.

    Nou… niet dus.

    Met een bijna islamitische ( u mag ook zeggen: marxistische) grimmigheid storten té velen, afkomstig uit niet confessionele gelederen, zich nu op de weinigen, die de niét-politieke aspecten van Jaap Mollema hebben leren kennen en waarderen….
    en die op grond daarvan hopen, dat hij nu een Eeuwig Thuis gevonden heeft
    ( wat echt heel iets anders is dan de eeuwige dood… die velen als onvermijdelijk accepteren en die zij aan een ieder van ons als een bewezen feit proberen aan te smeren ).

    De christenen in Egypte en Syrië lopen groot gevaar doodgemaakt te worden, door de moslimhorden daar.
    De christenen in Nederland worden voorlopig alleen nog maar als zalvende idioten weggezet
    en krijgen de wind van voren als zij het Woord van God ( dat op niet-gelovigen uitwerkt als een akelig krassend krijtje op een schoolbord) zelfs maar
    durven te citeren.
    Dat is beledigend… roept men!
    Dat kwetst…. afgaande op sommige reacties.
    In dat woord wordt namelijk gezegd dat sommige dingen wél de goedkeuring van God hebben en andere dus zonder meer NIET…
    en dat laatste… dat God niet álles goed en heilzaam vindt…..valt heel beroerd in kringen, waar men nu net verheugd onder elkaar had vastgesteld dat letterlijk álles, wat in mensen leeft en -opkomt, ónverkort moet mogen.
    Dat krenkt de trots van de mens, die zichzelf graag ziet als de maat aller dingen, terwijl bijvoorbeeld het overlijden van onze Jaap Mollema hen op zijn minst op de gedáchte had kunnen brengen,
    dat de mens ook máár zwak is… en máár tijdelijk….
    als een bloem, die er gisteren stond en waar je vandaag geen spoor meer van terugvindt….
    en dat zijn houvast dus eigenlijk zou moeten bestaan in iets, dat boven hemzelf uitgaat en dat er langer is dan hij.

    Hoe dichter de uitvaart van de prof. naderbij komt, hoe bozer de reacties worden naar degenen toe, die gewag maken van zijn geraakt zijn door Jezus.
    Zelfs nadat M. Devrindt gisteren een lang stuk tekst van Jaap Mollema daarover neerzette, waarin dat duidelijk genoeg omschreven staat,
    pikt men er wél met instemming zijn kritiek op de kerkinstituten uit ( volkomen terecht ook),
    maar rept men verder met geen woord over hetgeen hij klaar en duidelijk over Jezus en Diens scharnier-rol in de menselijke geschiedenis schrijft.

    Het heil ligt niet in de kerken en bij de kerkelijken.
    Het ligt duidelijk óók niet buiten de kerken en bij de buiten-kerkelijken en de atheïsten.
    Het ligt nóg minder bij de islamieten.

    Het ligt bij de God van Israël…. bij Hem alleen
    De rest is illusie.

    • Helder Gielah, van harte eens.
      En juist omdat JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob, Die ons is verschenen in Yeshua, het laatste woord heeft en het onze Vader nooit uit de hand loopt, gaan we gewoon door met het verkondigen van Zijn Woord in liefde voor alle mensen.
      Daar heb je Zijn genade dagelijks voor nodig, want alleen als Zijn kracht in onze zwakheid zichtbaar wordt, gebeuren er mooie dingen.
      Shalom, ook aan Ger,
      Ben

  15. Op 19 augustus 2013 @ 17:32 schreef M. Wijnings

    Beantwoorden

    Ik begin me serieus af te vragen of dat allemaal wel goed afloopt bij de afscheidsdienst van Jaap Mollema.
    Ik bedoel dit.
    Velen hebben aangekondigd daar heen te gaan. Hoe zullen zij reageren bij de preek van Ben.
    Staan ze op en verlaten ze de zaal?
    Gaan ze luidskeels schreeuwend de orde verstoren?
    Of laten ze het gewoon afweten, zoals zij het ook af lieten weten bij de enkele toespraken die Jaap in het openbaar gehouden heeft?
    Toen stond hij ook moederziel alleen, zonder al die mooipraters.
    Misschien dat Jaap zich daarom verbonden voelde met Jezus.D ie werd ook door zijn vrienden en volgelingen in de steek gelaten.
    Of wist Jaap dat hij niet alleen was, maar dat er Iemand naast hem stond, Iemand die zijn “bewonderaars” niet kenden en dus niet herkenden?

    • Dag M.Wijnings,
      De mensen, die ik verwacht, zijn oprecht meelevende mensen en ook al denken sommigen heel anders, kritischer, negatiever dan de overledene, Jaap Mollema, over het geloofsleven, dan nog zullen ze uit respect voor Jaap en de nabestaanden waardig aanwezig zijn.
      Kom ook en dat zul je dat zelf zien.
      Ik deel je zorg niet en zover ik de verschillende mensen ken, zal iedereen respectvol aanwezig zijn.
      Bid voor de samenkomst, wees aanwezig zo mogelijk, dat lijkt me een veel positievere en geestelijkere benadering.
      Wie kritisch is mbt. het Bijbelse geloofsleven, die kan daar altijd met mij over in gesprek, na afloop of op onze website.
      Shalom,
      Ben

  16. Op 21 augustus 2013 @ 20:03 schreef Roos Marijn

    Beantwoorden

    Beste Ben,
    ik was bij de dienst aanwezig, ik ben zeer benieuwd wanneer het verslag komt ?
    met vr groet, Roos

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*