Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Pro-Israel demonstratie zondag 25 nov. 14-16 uur, Dam, Amsterdam

NB: gaat uiteraard door, ondanks “wapenstilstand”, het probleem is immers nog lang niet opgelost en is ook breder dan de staat Israel, helaas is antismitisme wereldwijd iets wat de kop opsteekt.
Kijk wat er in Antwerpen gebeurde, waar geen  Pro-Israel geluid stond tegenover  extreem-rechts en links:
http://joodsactueel.be/2012/11/23/antisemitisch-gedrag-van-neo-nazis-en-linkse-antwerpse-betogers-haalt-wereldwijd-joodse-pers/
Kom dus naar de Dam, zondag 25 nov., thuis blijven levert niets op en anti-Israel figuren stonden er wel.
Laat massaal merken, dat  “het goede het kwade overtreft” !

Ook een stevige wind is geen verhindering, we staan er gewoon in de wetenschap, dat de God van Abraham, Isaak en Jacob ons zagent, dwars door de storm heen.

Zeer gewaardeerde Israelvrienden,

Ter ondersteuning van Israel willen we a.s. zondagmiddag op de Dam met een zo groot mogelijke groep mensen onze steun voor Israel kenbaar maken.
Stuur het bericht door naar zoveel mogelijk kerken, synagoges, kennissen en kom a.u.b. Het blijkt, dat  Israelvrienden uit allerlei achtergronden zich vinden in deze gezamenlijke steun , Joden, christenen, mensen zonder een specifiek geloof , ex-moslims,  noem maar op, men wil de enige democratie in het M.O. graag behouden.
Veel landen, personen, instanties staan structureel negatief tegenover het Joodse volk en/of Israel als staat en dat moet stoppen!
Er is geen enkele reden voor, integendeel, Yeshua van Nazareth,  de meeste bekende Jood (en veel meer dan dat) sinds 2000 jaar zegt in Joh. 4:22 ” wij  (Joden) weten wat/Wie we aanbidden, want het heil is uit de Joden”.
En Hij bedoelt dan te zeggen, dat  het de Ene ware God, de God van Abraham, Isaak en Jacob, zoals in de Bijbel beschreven,  goed heeft geacht Zijn woorden , de Tora via het volk Israel  verder bekend te maken.
De hele wereld erkent de 10 geboden , de kern van de Tora en bovendien is  deze Ene ware God verschenen aan vele mensen in de Bijbel, zoals Abraham, Mozes, Jacob, ouders van Simson in een gestalte van mens en/of engel of stem.
Zo is Hij ook in Yeshua verschenen als het ware Pesachlam.

Maar verder hebben we ook veel aan Joodse wetenschappers en Nobelprijswinnaars te danken, procentueel ver uit de meesten  komen uit het volk Israel.

Volkomen ten onrechte werden ze steeds vervolgd in Egypte, Irak (Babel), Romeinse rijk, Roomse kerk, protestanten (Luther),  vanuit de islam al 1400 jaar, Hitler met de Grootmoefti in destijds Palestina in de shoa.
Eindelijk een plek in Israel en dan voortdurend nu vanuit de islam oorlog, raketten, zelfmoordenaars.

Wij vragen vergeving voor het aandeel van de christelijke kerken  in de afgelopen 1800 jaar voor antisemitisme in allerlei vormen en staan achter Israel , dat zich legitiem en volgens internationaal recht verdedigt tegen de voortdurende agressie van uit de islam.

Zie onze website voor veel informatie hierover, tora-yeshua.nl

Shalom,  tot zondag v.a.  14 uur in Amsterdam,op loopafstand van het CS of anders de tram. Parkeren bij de Bijenkorfgarage kan ook prima.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS zie tora-yeshua.nl voor onze pro-Israel acties in Drachten en Den Haag op 19 en 20 nov, waren zeer geslaagd, bid en kom voor de actie in Amsterdam, vergunning en politie aanwezig.

NB: wie door ouderdom, ziekte of  andere verplichtingen niet kan komen, kan ons steunen op diverse andere manieren,
zie  https://tora-yeshua.nl/steun-ons-met-uw-gaven/

Navigeer naar andere artikelen

82 Responses to Pro-Israel demonstratie zondag 25 nov. 14-16 uur, Dam, Amsterdam

 1. Hallo Ben,

  Ik kom zondag met de trein en de shabbathvierder tegen 14:00 uur naar de Dam en ontmoet je daar!!!

  Shalom en tot zondagmiddag,

  Paul

 2. Hoi Ben , wie organiseerd dit ?

 3. Op 21 november 2012 @ 21:03 schreef Michaël Zweers

  Beantwoorden

  ah jammer dan kan ik niet. Maar als nog mijn support!

  שלום

 4. Een zeer goed initiatief! Jullie hebben mijn steun, en ik hoop dat er veel mensen aanwezig zullen zijn. Jammer dat het zo ver is voor mij, maar met mijn gedachte zal ik bij jullie zijn. Richard

 5. Hoi Ben,

  ik wil zondag er ook wel bij zijn, maar zou je mij (via email) evt hint/tip kunnen geven van anderen uit de buurt die ook gaan. Ik heb namelijk geen vervoer naar Amsterdam en terug. Overigens, ik was er in Drachten ook bij en heb je al eens opgezocht in Amersfoort, dus je kent me wel.

  Hopelijk tot zondag!

  Groeten, Gerrit (Flip)

  • Hi Gerrit, er zullen hopelijk meer mensen uit Drachten komen, dus dat zal wel lukken; wie Gerrit Bakker kent, bel em even en stuur anders een mail via “contact”, dan stuur ik die door aan Gerrit.
   Shalom,
   Ben

 6. Ik zal er zijn! Lang leve Israël!

 7. Geweldig idee.Gelukkig staan er nog veel mensen achter GODS volk.Voor mij qua afstand en leeftijd niet meer mogelijk.Steun met gebed en financieel en anders kan voor mij niet meer.In gedachten en gebed zal ik er bij zijn.GODS Zegen voor een ieder die er bij zal zijn.Jopie.

  • Hi Jopie, dank voor je meeleven en je steun wordt zeer gewaardeerd,is net zo waardevol en een mooi alternatief voor wie niet kan,
   Shalom ,
   Ben

 8. Hoy Ben, ik had graag willen komen maar om problemen (prive)te voorkomen is het beter dat ik dit niet doe. Maar in gedachte EN gebed ben ik zeker bij en met jullie. Ik had liever iets anders geschreven, maar zoals ik het nu doe lijkt mij beter.

  Overigens, ik begrijp niet dat de wereld en vooral het m.o. niet begrijpen dat ze NIET tegen Israel vechten, maar TEGEN HUN EIGEN SCHEPPER!!! En DAAR komen ze nog wel achter. Het is ZIJN land en ZIJN volk!!! PUNT….. De WINNAAR is al Eeuwen bekend!!!! Shalom en met br. groet, Henk (Enter)!!

  • Hi Henk, goed weer es wat van je te horen!
   Dank voor je meeleven, wijsheid en zegen toegewenst voor thuis en tot een volgende keer. Steun ons op jouw manier,
   Shalom
   Ben

 9. Hoy Ben, als ik schrijf …de wereld… dan bedoel ik jullie natuurlijk niet mee. Maar dat hadden jullie allen op deze site aanwezig, natuurlijk(hoop ik ) al wel begrepen

  Er had eigenlijk moeten staan over het algemeen in de wereld, maar WEL HET OVERGROTE DEEL!!!!!! DAAR blijf ik bij. punt. Shalom, en met br.groet Henk.

 10. beste Ben
  Zeer goed initiatief hoop dat er velen op af komen om eenparig Israel te steunen De srtijd gaat ten diepste tegen de Eeuwige
  Groet Nel

 11. Shalom Ben,

  Zondag ben ik er.

  Loet

 12. Shalom beste vrienden. Vandaag wat mensen uit Israël gesproken en de stemming is zeer bedrukt, de mensen zijn enorm teleurgesteld.

  Dus het volgende IDEE: laten we een video maken voor hen ter bemoediging!
  Cameraman is al uitgenodigd, mocht hij niet komen dan heb ik zelf wel een semi-professionale camera, maar ik heb weinig kaas gegeten van hoe ik dat ding moet bedienen. Wellicht één van jullie?

  Daarnaast: is er nog iemand die vervoer kan aanbieden vanuit Amersfoort?

 13. Hallo ik snap dat iedereen zijn mening over Israël hier vrij positief houd maar waar is de liefde van god in dit hele verhaal was het niet het woord dat jezus zei als iemand u slaat keer hem dan de andere wang toe niet een legermacht met lasergestuurde raketten. Waarom die moordaanslagen maakt iemand dan niet even slecht als degene waartegen je vecht mvg johan

  • Dag Johan,
   Nergens in de Bijbel wordt ons geleerd, dat je je niet mag verdedigen, integendeel. De woorden van Yeshua zijn totaal anders bedoeld.
   Dit las ik van Leo Vos: http://www.grootnieuwsradio.nl/k/n375/news/view/26576/20229/Je-andere-wang-toekeren-Moet-je-dan-over-je-laten-lopen.html

   “Je andere wang toekeren? Moet je dan over je laten lopen?

   Het gaat over drie raadgevingen van Jezus: je andere wang toekeren wanneer je wordt geslagen, door blijven wandelen als iemand je dwingt een mijl met hem mee te lopen, en het geven van een extra kledingstuk wanneer iemand je dwingt er een af te geven. Die drie raadgevingen hebben dezelfde boodschap, namelijk: als iemand iets van je eist, doe er dan nog een schepje bovenop. Moet je dan de bruten uitnodigen nog bruter te worden? Als je een inbreker betrapt, moet je hem dan zeggen: “Hé meneer, je bent dit gouden kettinkje nog vergeten”? Nee natuurlijk niet. Jezus nodigt ons niet uit om over ons te laten lopen. Dat deed Hij zelf ook niet. Toch wordt deze driedubbele raadgeving over het algemeen wel als een last ervaren. Maar dat is hij niet! Om dat te begrijpen, is het nodig de perspectieven te kennen die achter de drie suggesties liggen. Dat zijn de volgende. Ten eerste de wang. Die komt uit wat wij de adat noemen, het gewoonterecht van de antieke samenleving: je sloeg een mindere zoals je slaaf of je kind met je rechter backhand, de rug van je hand. Dus vanzelf op de rechterwang, probeert u het maar uit. Met de forehand, de vlakke hand sloeg je een gelijke. Met de linkerhand sloeg je in geen geval om jezelf niet onsterfelijk belachelijk te maken! Keerde iemand zijn andere wang toe, de linker dus, dan klopte het niet meer, omdat je dan een akelige draai moest maken om met je rechter backhand iemand op die verkeerde linkerwang te slaan. Dan stond je voor joker en moest met een rooie kop afdruipen. Ten tweede de mijl. Daaraan ligt het oorlogsrecht ten grondslag: een Romeins soldaat mocht als bezetter een voorbijganger dwingen zijn ransel of schild voor hem te dragen; maar dat mocht slechts voor de lengte van één mijl – dat kon je nameten want er stonden mijlpaaltjes langs de weg. Dwong hij je voor een langere afstand dan een mijl, kon hij daarvoor door zijn meerdere gestraft worden. Het is te begrijpen dat als je dan gewoon bleef doorlopen, de legionair je na die mijl zou smeken hem zijn schild terug te geven. Hij stond gewoon voor joker. Ten derde de jas. Daarbij gaat het over de civiele rechtspraak van die tijd: wanneer iemand een schuld niet kon betalen, mocht de schuldeiser hem zijn mantel afnemen. Trok de schuldenaar ook zijn onderkleed uit, stond hij daar poedelnaakt voor dat deftige hof! Iedereen zou zich doodschamen, en u begrijpt dat de schuldeiser je dan met grote haast zowel je hemd als je jas zou teruggeven.

   U ziet, Jezus roept met deze voorbeelden op tot creatief lijdelijk verzet tegen die idiote en vooral vernederende regels van toen. Daardoor zou de ander gedwongen worden zich te bezinnen op die regels, of ze wel zo redelijk waren. Bovendien behield je zelf je waardigheid. Je kunt deze raadgevingen dus beschouwen als een assertieve, confronterende, pro-actieve, mensveranderende en zelfs ludieke actie. Dat is het tegenovergestelde van over je laten lopen. Het is eerder een heel creatieve manier van ‘vurige kolen op iemands hoofd hopen’. Een krachtige vorm van lijdelijk verzet, die ook wij nog steeds in uiteenlopende situaties kunnen toepassen.”

   Praat graag es verder,
   Shabbath shalom ,
   Ben

  • Op 24 november 2012 @ 18:37 schreef Riemer Lap

   Beantwoorden

   Jezus riep ook op om twee zwaarden te kopen en heeft nooit een probleem gemaakt van het feit dat (sommigen van) de Discipelen zwaarden droegen. Wel tegen het gebruik ervan, maar dat was omdat alles wat geschiedde was zoals G’d het gepland had, zonder dat de Discipelen dat begrepen. Daartegen moest dus op dat moment niet gestreden worden.

   Lucas 22
   36 Hij zei dan tegen hen: Maar nu, laat wie een beurs heeft, hem meenemen, evenzo ook een reiszak. –>En wie geen zwaard heeft, laat die zijn bovenkleed verkopen en er een kopen–Heere, zie hier zijn twee zwaarden–<. En Hij zei tegen hen: Het is genoeg.

 14. Ik rijd vanaf Hellevoetsluis en of Bruinisse naar de Dam.
  Als er iemand mee wil rijden, ik heb nog 3 zitplaatsen in de auto!
  Stuur me een mailtje aan c.grinwis77@upcmail.nl of bel 0620201791
  Groeten en Shalom

 15. Op 23 november 2012 @ 22:47 schreef Martin de Haan

  Beantwoorden

  Ben, initiatief uitstekend en steun het ook, maar vindt de zondag (of sabbath) nu niet de geschikste momenten of te gaan demonstreren cq steun betuigen.

  Martin, Moraira, Spanje

  • Dag Martin,
   Yeshua, de Heer van de shabbath, leerde ons de shabbath te houden. De Roomse kerk in de 4e eeuw leerde ons de zondag houden. Kies dan heden wie ge dienen zult.
   Maar zelfs als je de zondag als de rustdag beschouwt ipv de shabbath, dan nog leerde Yeshua ons, dat de shabbath er ten dienste van de mens is en niet andersom. Bovendien leerde Hij ons een mens of dier in nood te helpen op shabbath en Israel is in nood, dus ook zo bezien is dat prima.
   De IDF vecht echt wel door op alle moadiem, als het nodig is.

   Prima, op de 1e dag der week een pro-Israel actie, na de shabbathsrust.
   Shabbath shalom,
   Ben
   PS: maandag en dinsdag j.l. hadden we ook een pro-Israel demonstratie overigens, waar ik toch heel wat Bijbelse gelovigen niet zag. Ik ben erg blij met die ca. 45 en 10 van ma/di, maar ik geloof dat er 6 miljoen christenen en 50.000 Joden in ons land zijn.
   Dus dat belooft veel goeds voor a.s. zondag op de Dam, zie verslag maandag.

  • Hoi Martin leuk dat je vanuit Spanje reageerd,Que tal? Hombre …het is echt verdraaid lastig om een geschikte dag te vinden….en dan zo op korte termijn !, Want het is altijd wat.. door de weeks iets doen ?.. werkende mensen of die met gezinnen kunnen vaak niet weg .. en het is het ook in A-dam ..mooie plek maja voor een limburger/ groninger etc ook niet om de hoek dus tel dat er ook weer bij .. zondag , ja niet geschikt voor de kerkelijke groep of op zaterdag .. ja dan komt joods nederland/sabbathshouders / zevende dagsadventisten etc.. niet …zucht …en zo gaan we verder …maar wie weet breekt er een dag aan dat we op zaterdag en zondag met hele grote groepen op straat staan .. wellicht eerder dan we denken (…..) en daar zie ik niet eens naar uit
   Hasta la proxima vez, recuerdos de monica

   • Hi Monica,
    Mensen, die in navolging van Yeshua de shabbath en alle moadiem (Feesttijden des Heren) vieren, komen wel degelijk op shabbath, als ze snappen, dat Hij ons leerde, een schaap in de put ook op shabbath te helpen, net als een zieke. De shabbath is er voor de mens en niet andersom, aldus Yesua , de Heer van de shabbath.
    Shabbath shalom,ben benieuwd of je nog een lift hebt gekregen voor zondag,
    Ben

    • Duidelijk …
     ja en wat betreft het vervoer : geregeld gisteren ..zie mijn mailtje van daarnet

    • Ik vind een vriend helpen ,iemand redden op zondag toch wat anders als een demonstratie op zondag. Ik vind de actie echter heel gaaf! :-) God is de God van Israël.!
     Gr. Janita of zijn wij verwereldlijkt in Nederland.

     • Op 27 november 2012 @ 19:50 schreef Ben

      Hi Janita,
      Yeshua, de Heer van de shabbath, vierde shabbath en legde uit dat de shabbath er is voor de mens.
      Dat de kerk is verdwaald in eigen feestjes, zoals zon-dag, zonnewende (kerst) en voorjaarsfeest ipv de Feesttijden des Heren, de moadiem.
      Dus voor mij was er sowieso niets mis met de 1e dag der week, de zondag, als dag voor een pro-Israel demonstratie.
      Zie Matth. 5:17 e.v., over Torapraktijk.
      Shalom
      Ben

 16. Op 23 november 2012 @ 23:50 schreef Feije van der Meulen

  Beantwoorden

  Dag Ben,

  Fantastisch, dat jullie dit organiseren. Ik hoop er te zijn, Gerrit Bakker uit Drachten kan eventueel meerijden, ik ken hem niet. Morgen zaterdag ben ik de hele dag van 11 uur tot 17 uur als verkoper in de Meulen & Baarsma beddenwinkel aan de Maarten Luther King promenade te Drachten, Misschien kan Gerrit daar even langs komen voor kennismaking en afspraak voor zondag ?.
  Gr. Feije

 17. Hoop er ook te zijn!! Kom met de trein!! Hoop op veel mensen!

  shabbat shalom!

 18. we zijn ook van de partij van uit het hoge noorden Friesland we komen van uit
  Drachten daar na toe

 19. Fijn dat er zoveel mensen willen komen om Israel steun te betuigen op de Dam. Zelfs uit het noorden komen er mensen, Heel goed!!!

  gr. Robin

 20. Op 24 november 2012 @ 18:16 schreef Riemer Lap

  Beantwoorden

  Beste Ben,

  Helaas heb ik griep, maar veel succes zondag en ik hoop dat er een grote opkomst zijn zal.

  God’s zegen,

  Riemer,

 21. Op 24 november 2012 @ 23:21 schreef Anne Pieter

  Beantwoorden

  Helaas kan ik er niet bij zijn, vind het een goed idee dat men dit organiseerd.
  Israel wordt vaak in het negatieve daglicht geplaatst door de media en de krant terwijl men niet naar de achtergrond kijkt.
  Nu maar hopen dat de regering van Nederland Israel blijft steunen.
  Ik in ieder geval wel, Israel is nog steeds Gods oogappel, oftewel Gods volk.
  Laten we bidden voor de vrede in Israel en dat de regering in Israel de goede beslissingen nemen

 22. Op 25 november 2012 @ 00:43 schreef Brunings D

  Beantwoorden

  Jammer! Ik kan er niet bijzijn maar langs deze weg mijn grote steun, een goed initiatief, God’s rijkste zegen. Everything is gonna be alright, t komt goed. groeten uit amsterdam

 23. Op 25 november 2012 @ 04:20 schreef Nicodemus

  Beantwoorden

  In de Naam van Jezus zal zelfs de storm gaan liggen en gans Israel zal zalig worden.
  God zal elke aktiviteit zegenen die het koninkrijk aan Israel naderbij zal brengen: ‘Here herstelt Gij heden het koninkrijk aan Israel’? Ja! Op de derde dag ( Hosea 6: vers 1-3).
  Want een volk kan wel degelijk op 1 dag geboren worden! ( = het NT antwoord op een OT retorische vraag)

  De genade van de Heere Jezus Christus en de liefde van God en de gemeenschap van de Heilige Geest zij met u allen.

 24. Op 25 november 2012 @ 04:34 schreef Nicodemus

  Beantwoorden

  Zou voor de Here iets te wonderlijk zijn?

  Bid en u zal gegeven worden

  Mij is gegeven alle macht

  Voor een bekeerd Joods volk geldt: terwijl zij nog spreken zal Ik verhoren.

  Te dien dage zullen tien man van allerlei taal en natie vastgrijpen de slip eener Judeeschen man en zeggen: ‘wij willen met u gaan want wij hebben geoord dat God met u is’.

  De vrede in Israel zal komen. En het zal praktisch worden uitgewerkt naar de tkening van Jesaja 61:5-11. En die ‘vreemden’ die gereed staan om de voor u de kudden te weiden en de akkerlieden …wie zouden dat toch zijn broeder Jesaja?
  De Palestijnen natuurlijk als ook dooe de Here der heerscharen worden aangeraakten juichen.
  En dat vermogen der volken waarop Israel zich zal beroemen? Nou dat wordt inegzameld vanuit de Christelijke wereld en gaat voor de verandering eens naar Jeruzalem.

  En ook voor de hele Arabische wereld is een grote taak weggelegd:
  Jesaja 19: 24 Te dien dage zal Israel de derde zijn naast Egypte en Assur,
  een zegen in het midden der aarde,
  25 omdat de Here der heerscharen het gezegend heeft met de
  woorden: Gezegend zij mijn volk Egypte en het werk mijner handen,
  Assur, en mijn erfdeel Israel.

  En de overige volken zullen allen wandelen in de naam van hun god maar Israel zal wandelen in de naam des HERE

  Shalom

  • Dag Nicodemus,
   Allemaal waar, met de aanvulling, dat alle mensen bekering tot de God van Abraham Isaak en Jacob nodig hebben, met als de enige weg Yeshua ha Mashiach, de levende Tora, het ware Pesaclam.
   Shalom , kom je ook naar de Dam vandaag?
   Ben

 25. Ik ben zelf op dit moment in Israel!! Ik wens een ieder die vandaag op de dam Pro Israel is heel veel kracht, zegen en liefde toe!!! Ik sta ook achter het volk van God!!!
  De duivel wilt de Joodse mensen elimineren en steekt de wereld op tegen Israel!! Maar God is onoverwinnelijk!!! En hij zal onze gebeden verhoren voor de vrede en veiligheid van Israel!!!
  Godbless you!!

 26. Op 25 november 2012 @ 11:27 schreef Nicodemus

  Beantwoorden

  Weet het niet of ik kom.
  Maar als deze zendingsmissie het beoogde doel bereikt zullen de engelen juichen!

  God’s zegen!

  • Hi Nicodemus,
   Volgens mij juichen de engelen nog een slag enthousiaster als je er ook bij staat. Je naamgenoot in Joh.3 wist het wel, die had het lef om de Romeinen (de bezetters van toen) te vragen om samen met Jozef van Arimathea, (beiden lid van het Sanhedrin overigens) het dode lichaam van Yeshua van het kruis te mogen halen en te mogen begraven, zo geschiede.
   Shalom
   Ben

 27. Om het kort te houden,……..ik ben puur pro Israel/joden/Israeliers.
  Fanatiek anti islam en zijn aanhangers
  Mijn zoon is lichtgetint,.maar we komen naar de Dam in support voor Israel.

  Jack Baldinger…..Amsterdam

  • Hi Jack,
   Goeie tijd gehad vanmiddag op de Dam? Vast wel, als je geweest bent; schrijf even je belevenis op hieronder a.u.b., ook de reactie van je zoon,
   Shalom
   Ben

 28. Op 25 november 2012 @ 14:51 schreef A. en R. v.d.Burger, Bussum

  Beantwoorden

  Wij staan vierkant achter Israël.
  Wij zegenen Israël.
  Shalom voor GODs stad Jeruzalem!

 29. Op 25 november 2012 @ 15:25 schreef Ria van den Burger

  Beantwoorden

  Eerste reactie mislukt. Hopelijk gaat het nu beter. Al járen wordt Israël bestookt met ‘Palestijnse’ raketten. Gevolg: doden, gewonden, angst en verderf. Geen haan die ernaar kraait. Het haalt de media niet eens. Maar o wee als de Israëli’s eens reageren na tot het uiterste getergd te zijn. Dan is de wereld te klein. Dat haalt de media wel. Dan wordt Israël de agressor genoemd en worden er uit en te na opnamen getoond van gedode en gewonde ‘Palestijnen’, die zo bang zijn. De omgekeerde wereld, lijkt mij. En de media meten met twee maten. Ik zegen Gods land Israël en bid Jeruzalem Zijn sjalom toe!

  • Precies Ria, daarom proberen we met tegenberichten via deze site en in kranten en met deze demonstratie mensen daarvan bewust te maken en van de liefde van onze Vader voor alle mensen.
   Shalom
   Ben

 30. Op 25 november 2012 @ 16:43 schreef Jack----Amsterdam

  Beantwoorden

  Mijn eerdere reaktie is verwijderd,……………zeker teveel pro-Israel en teveel anti-islam.
  Mijn zoon van 14 en ik zijn op de Dam geweest betreft steunbetuiging voor Israel.
  Er waren maar een paar honderd mensen ,……………jammer,..ik had wel duizenden verwacht.
  Leve Israel en alle Israeliers.

 31. zet hem op daar in amsterdam.
  jammer dat wij er niet bij kunnen zijn, maar zullen wel voor jullie bidden.
  groeten uit pro Israel , katwijk aan zee

 32. Hoi Ben
  Ik heb jullie zien staan op de Dam.
  Ben langs jullie gereden rond 15:30 u
  Helaas kon ik geen parkeerplaats vinden in de omgeving en was al laat.
  Maar wat een grote groep. Geweldig!
  Moge de Eeuwige, Altijd aanwezige jullie zegenen!
  ————
  Wanneer is de volgende manifestatie?
  Daar MOET ik bij zijn!
  Trouwens wel weer vreemd dat er geen ruchtbaarheid aan gegeven werd op het nieuw. Het beste nieuws wordt verzwegen.
  Is alles vreedzaam verlopen? Zonder incidenten?
  ————
  Shalom cornelia

  • Hi Cornelia, jammer dat je niet kon parkeren, het was heel goed, zie verslag straks.
   Alle waardering dat je het toch hebt geprobeerd, tot gauw,
   shalom
   Ben

 33. Hallo Ben, dames en heren, broeders en zusters. Van 2-4 demonstreren, dat wou niet, helaas :-) Om drie uur begon ik al af te zwaaien en naar huis te gaan.
  Maar ja… een uur voor aanvang reeds aanwezig. In de frisse november storm. Oh, er was ook zon, heb alles goed kunnen zien. Prachtige vlaggen, opmerkelijk WEINIG lelijke anti-gezichten. Geslaagde middag.
  Shalom,
  Peter

 34. Wat een middag !!
  geweldig dat we met zo’n ploeg stonden zeg!
  Had het niet willen missen , zoveel Israelische /Joodse toeristen die ik heb mogen spreken , fabbegasted waren ze.. ze wezen naar mijn “FREE GAZA FROM HAMAS ,ontroerende gesprekken .. kansen die je krijgt om iets over hun Messias te mogen zeggen .. en de hoop die er is voor hen op vrede en het plan van Jaweh met Israel .. daar word je stil van …
  SOLI DEO GLORIA..

 35. Op 25 november 2012 @ 21:57 schreef Gerrit Veijer

  Beantwoorden

  Hoi, Ik ben niet in Amsterdam geweest om mee te doen met de demonstratie kwam er te laat achter, wellicht meer publiciteit aan geven. zal het de volgende keer eerder plaatsen op mijn facebookpagina. Groet, Gerrit

 36. Op 26 november 2012 @ 00:12 schreef Feije van der Meulen

  Beantwoorden

  Het was wel de moeite waard om vanuit het hoge noorden ( Friesland) de reis te maken naar hartje Amsterdam om daar de Israelische vlaggen te zien wapperen.
  Fantatisch om zo onze joodse broeders en zusters een hart onder de riem te steken. Zelfs o.a. Abr. Moscovitsch, de Arabist Jansen, joodse toeristen hebben hiervan kennis kunnen nemen. Een jonge Joodse toerist heeft zelfs via de microfoon z’n dank hiervoor uitgesproken. We hebben nog een gesprek aangehoord van een jonge ex moslim, die nogmaals z’n afkeuring uitsprak over de koran. Ben mede bedankt voor deze dag ,Am Ysrael chai.

  • HI Feije, goed je te leren kennen. Die jonge moslim had ik overigens ook graag gesproken, ik hoop dat hij hier nog reageert, want dat is altijd heel verheugend, als moslims de duisternis van de islam erkennen.
   Shalom
   Ben

 37. Op 26 november 2012 @ 13:05 schreef Jack B. Amsterdam

  Beantwoorden

  Hallo Ben,………allereerst is mijn zoon 14,………..ik heb hem wel uitgelegd betreft
  de bijeenkomst op de Dam,……….te jong.

  Fantastisch om de Israelische vlag te zien op de dam,……………vond ik heel
  ontroerend. De Nederlandse vlag doet mij niets meer, ……………mijn geboortestad Amsterdam is een grote puinhoop en wordt steeds erger.
  De veel te grote aantallen islamieten hebben mijn stad zo goed als onleefbaar gemaakt. In mijn jeugd had ik vele Joodse vrienden,……….slimme jongens.
  Gelukkig ben ik al ruim 62,……….dus ik zal de totale instorting/islamisering van Amsterdam niet meer mee maken. Mijn zoon heb ik geadviseerd goed te studeren en als het even kan te emigreren.
  Groet,…………Jack B………………Amsterdam

 38. hallo ben,

  ik vond het een bijzondere dag. Vooral die 2 israelische jongens die op vakantie waren in amsterdam. wauw, ik hoop dat ze in israel kunnen vertellen dat er nederlanders zijn die israel steunen.
  jammer alleen dat op het moment dat er vertelt werd dat de islam een grote dreiging is voor israel, dat er moslims tussen het publiek stonden, ze liepen vloekend weg. Ik denk zelf niet dat de islam het grote probleem is, maar de terreur beweging daar achter, islam brother hood, hamas, jihad aanhangers enz.

  gelukkig is het verder vredig verlopen en zijn er geen problemen ontstaan, dit had natuurlijk ook uit kunnen lopen tot geweld. maar onze gebeden zijn verhoord.

  Ik denk dat het gewoon nodig is dat er een brug ontstaat tussen de isrealieten en de palestijen, de meeste willen vrede, maar er zijn er nog te veel die met haat na elkaar kijken, zelfs hun kinderen voeden ze met deze haat op, zie maar hoe er met stenen over en weer gegooid wordt door de kinderen, de joodse kinderen beginnen net zo goed een gevecht tegen de pallestijnen. jammer!

  Goed om t horen dat we niet de pallestijnen haten maar de terreur beweging die het onmogelijk maakt voor de onschuldige pallestijnen.

  groetjes rianne.

  • Hi Rianne,
   We haten sowieso geen mensen, Yeshua leert ons zelfs onze vijanden lief te hebben. Dat doen we dan door het denken van uit de duisternis, in dit geval de islam, te ontmaskeren , met liefde voor de moslimmedemens en welk medemens dan ook.
   En uiteraard is het Bijbels zeer verantwoord om je te verdedigen tegen mensen die agressief en vijandig zijn, zoals men o.a. uit de islam leert naar alles wat niet-moslim is.
   Zie de koran, soera 9 en 98 om er een paar te noemen.
   Shalom
   Ben

   • mijn moslim vriendin beweert dat alle vijandelijkheid en geweld dat in de koran beschreven wordt op een andre manier uitgelegd kan worden, geen verstand van, wel weet ik dat veel moslims de tekst heel letterlijk nemen. bedankt voor het aanhalen van de soera teksten, ik geef je groot gelijk, het is een gevaarlijk boek, alleen de vraag is hoe open je ooit de ogen van een blind gemaakte man. Zonder om haat te verspreiden.
    Ik bid voor haar, en zie haar langzamerhand veranderen.
    De geschiedenis van het ontsaan van israel helpt hier niet bij. Veel mensen zijn tegen israel en begrijpen misschien ook maar de helft van wat er echt heeft afgespeeld, ik zou het ook nooit compleet weten. hoeveel nazoek ik ook doe.

    inelk geval is het goed dat er mensen zijn zoals u die het goede woord willen verspreiden. Ik bid dat u uw goede werk mag voortzetten en dat uw werken veel vrucht zal dragen.
    shalom, Rianne

    • Hi Rianne,
     Kijk es samen met je vriendin onze DVD https://tora-yeshua.nl/2010/06/breaking-news-intro-van-de-film-islam-en-waarheid-on-line/
     Daarin vraag ik de orthodoxe imam Fawaz Jneid uit Den Haag, hoe ik soera 9:5, 29, 123 moet begrijpen.
     Zijn uitleg moet toch voldoende zijn lijkt me.
     Zie verder mijn antwoord aan Ayoub hieronder, ik kopieer het nog een keer.

     Dag Ayoub,
     De ware identiteit van de islam? Zal ik je graag vertellen, op basis van het feit, dat
     -ik thuis 7 koranvertalingen heb
     -het klassieke handboek van de sharia “Reliance of the Travellar” van Ahmad ibn Naqib al-Misri
     -vele moslims en ex-moslims heb gesproken
     -tal van websites, zoals http://www.thereligionofpeace.com heb gelezen
     -weet dat er 270 miljoen niet-moslims in de jihad zijn vermoord in het veroveren van 57 landen tot dusver in 1400 jaar.

     Samenvattend: de ware islam is zoals Mohammed leefde, zie de film “Innocence of moslims” , zie
     https://tora-yeshua.nl/2012/09/usa-ambassades-aangevallen-in-egypte-libie-4-doden-marokko-en-tunesie-wegens-preview-film-over-mohammed/
     Deze film geeft prima weer, wat er in de levensbeschrijving van Mohammed staat, zoals Ibn Ishaq heeft beschreven, zie de link naar de Nederlandse vertaling in genoemd artikel.

     Mohammed was een rover, een dief, een moordenaar, een polygamist, pedofiel, manipulator en hij geloofde in een afgod, de Allah zoals in de koran beschreven.
     De Kaaba bestond al ver voor zijn tijd, allemaal afgoden, w.o. Hindoeisme.

     Waar heb je het nog over?
     Je weet donders goed, wat een hypocriete bende de islam is, lees https://tora-yeshua.nl/hoe-leer-je-de-enige-ware-god-kennen/ en bespaar me
     je schijnheilige voorstelling van zaken over de islam als “religie van vrede”.

     Eerlijk vragen zijn welkom.
     Shalom
     Ben

 39. Op 26 november 2012 @ 23:08 schreef Albert Dantuma

  Beantwoorden

  Ik was er niet bij. Mijn moeder was er de vorige keer in Den Haag bij. Ik heb het stukje geschiedenis wat op xandernieuws.punt.nl staat maar op mijn Facebook pagina gezet. Laat een ieder maar lezen hoe het zit, want via de media worden ze toch niks wijzer, alleen maar op het verkeerde been gezet. Ik bid dat ons land de waarheid mag zien door de leugens heen en dat we onze band met Israel mogen versterken in deze moeilijke tijd. שמע ישראל יהוה אלהינו יהוה אחד

 40. Op 27 november 2012 @ 05:58 schreef Karel Krities

  Beantwoorden

  Aardse Israëlleugens
  Het vrome volk in gevaarlijk vaarwater (Efeziërs 2:11-16)

  << Bijbehorende series en artikelen

  Israël blijft actueel in de bladen, tijdschriften en de eindtijdsites op het internet, onverschillig of zij christelijk of neutraal zijn. ‘De EO presenteert nieuwe activiteiten, want de toekomst staat in het teken van Israël en de wederkomst’ lazen wij in een kop in het ‘Reformatorisch Dagblad.’ Wij willen daarom niet achterblijven om de toenemende Israëlcultus te signaleren en te toetsen aan het Woord van God, want deze beschouwing voert het vrome volk in gevaarlijk vaarwater. De vraag kan worden gesteld wie nu eigenlijk het volk van God vormen: de Joden óf zij die Jezus Christus volgen. Kent het Nieuwe Testament ergens een uitverkoren ras dat gekenmerkt wordt door de natuurlijke ingreep van de besnijdenis, óf zijn alléén zij die naar het hart zijn besneden, het eigendom van de Vader? Ik benadruk dat de Joodse ‘zogenaamde besnijdenis’, een uitdrukking van de apostel Paulus, iets van het vlees is en niet van de geest; de Heilige Geest komt er helemaal niet aan te pas. De Bijbel legt het accent op de besnijdenis die geen werk van mensenhanden is, maar die wel een ingreep van de Heilige Geest is. Zij geschiedt ‘door het afleggen van het lichaam van het vlees, in de besnijdenis van Christus’, wat wil zeggen dat onze Heer alleen déze geestelijke besnijdenis bedoelt en accepteert (Col.2:11). Vanuit het Nieuwe Testament bezien zijn de Joden onbesneden (Hand.7:51). In Filippenzen 3:2 noemt Paulus de besnijdenis die het Joodzijn markeert, verachtelijk ‘de versnijding’, dus een verminking van het vlees. In het nieuwe verbond gaat het om de besnijdenis van het hart, dat is de vernieuwing van denken”
  (red.: de besnijdenis was nooit een teken van behoudenis, maar een teken dat je bij het volk Israel hoorde.Het persoonlijk geloof was wat je rechtvaardigde voor JHWH, gesymboliseerd in de offerdienst, die later is gelegitimeerd in het offer van Yeshua als het ware Pesachlam. Zie ook Abraham, die uit geloof gerechtvaardigd werd, niet door de besnijdenis, hoewel hij de eerste was die besneden werd als eerste van het volk Israel
  )

  ‘Want niet hij is een Jood, die het uiterlijk is, en niet dat is besnijdenis, wat uiterlijk aan het vlees geschiedt, maar hij is een Jood, die het in het verborgen is (in het Koninkrijk der hemelen) en de ware besnijdenis is die van het hart, naar de geest, niet naar de letter’ (Rom. 2:28,29).

  Het is daarom een duidelijk teken van verval, als men tegenwoordig bezig is met een ‘Israël naar het vlees’ in plaats van met het Israël van God naar de geest. Onze verhoogde Meester behoort niet meer aan enig aards ras en wie in Hem is, bevindt zich in een Koninkrijk dat niet van de aarde is en ook nooit zal zijn. Daar erkent men alleen die gelovigen als zaad van Abraham, die in Christus Jezus zijn. Nogmaals gezegd: het natuurlijke volk Israël ontleent zijn existentie aan een besnijdenis naar het vlees welke door het Nieuwe Testament nietig wordt verklaard. Deze handeling werd in Gods ogen een waardeloze zaak, ‘want besneden zijn… betekent niets!’ (Gal.6:15). Dit houdt in dat Israël geen enkele religieuze betekenis meer heeft en zij die de vleselijke besnijdenis nog waarde toekennen, noemt Paulus ‘slechte arbeiders’, die geleid worden door onreine demonen, die hij met de naam ‘honden’ aanduidt.
  (red.: dit geldt voor hen, die de fysieke besnijdenis als automatisme van behoudenis wensten op te vatten en door het houden van tal van regels meenden het Koninkrijk te kunnen verdienen, wetticisme dus. Het oprechte geloof in JHWH achter de symboliek, dat is waar het om gaat en onze Vader ziet het hart aan, de buitenkant zonder hart veroordeelt Hij ten stelligste.
  Met jouw woorden scheer je alle Israeli’s over 1 kam, wat hopelijk niet je bedoeling is)

  Zie ook 1 Thess.2:13-16:

  ‘Daarom danken ook wij God zonder ophouden dat u, toen u van ons het gepredikte Woord van God hebt ontvangen, het ook aangenomen hebt, niet als een mensenwoord, maar (zoals het werkelijk is) als Gods Woord, dat ook werkzaam is in u die gelooft. Want u, broeders, bent navolgers geworden van de gemeenten van God die in Judea zijn, in Christus Jezus, omdat ook u hetzelfde geleden hebt van uw eigen medeburgers als zij van de Joden, die zowel de Heer Jezus als hun eigen profeten hebben gedood en ons hebben vervolgd. Zij behagen God niet en zijn alle mensen vijandig gezind. Zij verhinderen ons tot de heidenen te spreken opdat die behouden zouden worden. Zo maken zij voor altijd de maat van hun zonden vol. En de toorn is over hen gekomen tot het einde.’
  (red.: dit slaat op degenen, die Yeshua niet wensten te aanvaarden als de levende Tora, het ware Pesachlam, de menselijke verschijning van JHWH. Deze categorie Joden bleef wettisch denken, dwz. geloven in het houden van regels als de toegangsweg tot Gods Koninkrijk, ipv op het geloof in je hart , dat JHWH genadig is , vergeeft en ons leidt door de Tora als gebruiksaanwijzing voor het leven van uit dat geloof in je hart.
  We dienen goed te beseffen, dat dit net zo goed voor alle niet-Joden geldt!)

  • Dag Karel,

   Prima reactie, het gaat inderdaad om het “ware Israel”, waarbij uiteraard alle oprecht gelovige Israelieten zijn inbegrepen.
   Dat laat overigens onverlet, dat het “heil uit de Joden” is, zoals Yeshua Zelf zegt in Joh.4:22
   En JHWH, de God van Abraham, Isaak en Jacob volvoert Zijn plan. Daarin heeft het ontstaan van de staat Israel en de terugkeer van vele Israeli’s ook zijn plek.
   Maar onverkort blijft staan, wat de Joodse Simon bar Jona (Petrus) zegt in Hand . 4:12 “er is ook ons Joden onder de hemelen geen andere Naam dan die van Yeshua gegeven, door Wie wij behouden moeten worden”.
   Ik voeg een enkele aanvulling toe in je tekst in vet met “red.”; scheelt een hoop geschrijf en ik hoor graag of die je instemming hebben.
   En graag hoor ik meer van je, via “contact” op deze site, zo mogelijk een telefoonnummer om bij te praten.
   Shalom
   Ben

   PS: zie onze Israelvisie in het artikel https://tora-yeshua.nl/2012/10/de-muur-is-weggebroken-ef-214-kairos-en-sabeel-spannen-de-bijbel-voor-hun-anti-israel-karretje/

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*