Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

betekenis Yom Kippur = aanvaarding van Yeshua

https://www.oneforisrael.org/bible-based-teaching-from-israel/yeshua-in-yom-kippur/

Prima artikel, waaruit blijkt, dat de hogepriester het offerbloed met een zwepende beweging op het verzoendeksel brengt.
Dat zou dan kunnen verwijzen naar de zweepslagen, die JHWH voor ons verdroeg in de gestalte van Yeshua.
Verder verwijst de sobere kleding van de hogepriester naar JHWH, die in Yeshua Zijn heerlijkheid aflegde en als volkomen mens onder ons vertoefde, tot de mensen Hem vermoorden.
Inderdaad, met toestemming van Pilatus, een Romein en op aandrang van een deel van het Sanhedrin en een Joodse meute.
Ze vertegenwoordigden de mensheid, u en mij, want onze innerlijke slechtheid verdraagt het echt Goede niet.
Daarom heeft JHWH ons allen de doodstraf gegeven, terecht, de aarde is om onzentwil vervloekt  na de zondeval van Adam en Eva.
“om onzentwil” wil zeggen, dat wij de oorzaak zijn. Maar ook “voor ons bestwil”. Want alleen zo kan de slechtheid opgeruimd worden.
En omdat JHWH  in Yeshua voor ons deze doodstraf onderging aan het kruis op Golgotha, als vervulling van de symboliek op Yon Kippur, Grote Verzoendag, is er genade voor elk mens, die eerlijk zijn schuld mbt. het overtreden van de Tora  erkent.
Vier dus Yom Kipppur morgen door Yeshua te aanvaarden, want alleen een liturgische dag van vasten brengt je geen verzoening met JHWH .
Alleen als je in deze dag JHWH kunt danken voor Zijn genade in Yeshua  bewezen, dan sta je ingeschreven in het Boek des Levens, dan heb je eeuwig leven.
Prachtig om dat elk jaar op deze Feestdag van JHWH te gedenken en te blijven volharden tot het einde in het geloof in Hem, want alleen dan zul je behouden blijven, Matth. 24:13 , aldus de woorden van Yeshua.
Net als Zijn woorden in Joh. 15:1-8  .

Shalom, een gezegende Yom Kippur shabbath , vanavond tot morgenavond.

Ben Kok (00ds-chr. pastor)

PS: zie ook  http://tora-yeshua.nl/2015/09/yom-kippur-yom-yeshua-zinvol-vasten-is-ontmaskeren-duisternis/

Navigeer naar andere artikelen

2 Responses to betekenis Yom Kippur = aanvaarding van Yeshua

  1. Hallo Ben,

    Mooi dit stukje van jou. Zo is het ook! Want ieder mens zondigt bijna dagelijks denk ik. Van kleine tot grote zonden. Wij kunnen niet anders, ook al willen we graag!
    Ik ga van ganser harte met jou mee.

    Shalom,

    Paul

  2. zeer goed geschreven en ik denk persoonlijk dat Jezus wederkomst in deze periode zal vallen wanneer dat weten we niet de najaarsfeesten heeft Jezus nog niet vervuld dus deze zijn nog volop profetisch ! Shalom

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*