Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

“kerst”gedachte

JHWH werd mens, Immanuel , JHWH met ons, om als mens zonder zonde de Tora voor 100% na te leven en het oordeel van de Tora, de doodstraf, te dragen voor al die mensen, die erkennen dat ze overtreders van de Tora van JHWH zijn.
Dat was aan het begin van onze jaartelling, 2018 jaar geleden en Hij stierf als het ware Pesachlam  en overwon de dood in Zijn opstanding !

“kerstmis”, het woord zegt het al, een mis in  de  RK  kerk; in de 4e eeuw vond de paus, dat het maar klaar moest zijn met al die kwalijke Joodse invloed, Yerushalayim was verwoest, alles draaide om Rome.
Na eeuwen van RK-antisemitisme, door de reformatie heen meegenomen, zit de hele christenheid nog met die heidense onzin in de decembermaand, zie
https://tora-yeshua.nl/2014/12/kerst-puur-heidendom-jhwh-kwam-in-yeshua-op-aarde-met-sukkoth/

Ter aanvulling: https://www.youtube.com/watch?v=w2qMk7usIbA

Nergens wordt ons in de Bijbel geboden de geboorte van Yeshua te vieren als een soort verjaardag.
En al helemaal niet met de kerstboom, kerstman met rendieren en commerciele  onzin of de ronduit bespottelijke amusementsonzin in de kersttijd.
Wat dan?
Zie genoemde link, daarin wordt prima uitgelegd, dat Yeshua met Sukkoth in een loofhut geboren werd.
Als het Lam Gods, te Bethlehem Effratha, want daar werden schapen gehouden, die voor de offerdienst in de tempel werden gebruikt.
Dat liet JHWH in mensengestalte, Yeshua dus, Zich aandoen, om duidelijk te maken dat Hij het Zelf was, die uit liefde voor ons stierf en zo de dood overwon.

Vier de Feesten van JHWH  persoonlijk en als gemeente (shabbath, Pesach, Shawoeoth, Yom Kippur en Sukkoth)  en ontdek in al die Feesten, dat de komst van JHWH in mensengestalte, Yeshua, zichtbaar wordt.
Dan heb je het hele jaar “kerst” in de Bijbelse zin des Woords en het hele jaar de “shalom” er van.

Shalom,
Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

4 Responses to “kerst”gedachte

 1. Shalom Ben;
  Goed beschreven,
  Goede week.

 2. Op 9 januari 2019 @ 00:42 schreef berend jacob

  Beantwoorden

  hallo Ben,
  ik geloof niet dat Yeshua is geboren is tijdens Sukkot maar op de tiende dag der eerste maand van Gods kalender, op die dag moest het volk Israël het pesach lam uit zoeken waar ook niks aan mocht mankeren, gelijk ook aan de messias niks mankeerde want Pontius Pilates vond geen schuld in hem.
  Hij was het Pesach lam en kwam volgens mij ook ter wereld als het lam van God, u gaf het in het artikel al aan het lam Gods. ik heb niks tegen kerst om als familie,vrienden buren samen te komen en te genieten van een goede maaltijd of iets anders maar zonder alles wat men erbij heeft gebracht en bedacht en zeker niet de groene boom. dank aan uw site en de video van Pastor Jim Staley heeft mij een paar jaar geleden doen besluiten om de boom eruit te gooien en nooit geen spijt van gehad.
  met vriendelijke broeder groet

  • Hi Berend J., goed om van je te horen, er zijn er meer die de geboorte op Pesach situeren.
   Maar ik hoor daar geen onderbouwing bij en duidelijk bewijs.
   Hoe dan ook, je snapt dat kerst puur heidendom is en dat we dagelijks van uit de komst van JHWH op aarde , vanuit Zijn leven, lijden, sterven en opstaan mogen leven.
   Dat gegeven zit in al de Feesten van JHWH verwerkt en of je dat met Pesach of met Sukkoth extra gedenkt, hangt af van de duidelijkheid van de onderbouwing, dus die hoor ik nog graag.
   Shalom
   Ben

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*