Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

4 0kt. dierendag en Yom Kippur, wat vier jij ?

Yom Kippur oftewel Grote Verzoendag, iemand van de Gereformeerde Gemeente zei me gisteren nog: “dat vier ik niet als christen, da’s voor een andere club”.
Mijn antwoord: Jezus kwam uit die “club” en is er onlosmakelijk mee verbonden, Hij kwam als Joodse man , onderwees al de Feesten van JHWH , vierde ze en vervulde ze!
Bizar, dat geen enkele kerk deze Feesten in acht neemt en viert, maar ik zeg er bij dat ik tot mijn 50 ste in dezelfde onwetendheid leefde, gelukkig zegende onze hemelse Vader ons met verder inzicht in Zijn Woord en geboden en dus vieren we vandaag Yom Kippur als een shabbath waarop we Hem danken voor Zijn verzoening met ieder, die Yeshua heeft aanvaard.

Toevallig vandaag ook “dierendag”, velen verwennen hun huisdier, allemaal best, maar dat valt in het niet bij de diepe betekenis van  Yom Kippur, de dag waarop we beseffen dat JHWH als mens, Yeshua, verscheen om ons de Torapraktijk duidelijk te maken en voor ieder, die in Hem gelooft, de doodstraf te dragen voor ons overtreden van Zijn Tora.
Zie de artikelen van de afgelopen jaren door op onze site “Grote Verzoendag” of “Yom Kippur” in te typen, dan leest u meer over de Bijbelse opdracht en achtergrond.

Shabbath shalom, hoor graag hoe uw/jouw dierendag en/of Yom Kippur was, reageer aub hier onder, als u wilt.

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*