Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Israel overvallen door een islambende, Hamas.

Net als Nederland in mei 1945:  mooi weer, vredig en als een bliksem bij helder hemel breekt Hamas door hek stevige hoge hek rond Gaza, bezet 10 dorpen, gijzelt 35 Joodse burgers en militairen , maakt 750 gewonden en  40 doden, aldus Israel.
Volgens Al-Jazeerah al 100 Joodse doden.
Hamas zou 7000 raketten hebben afgeschoten, roept Hezbollah op om mee te doen.
Dat is rond 16 uur vandaag en dat gaat verder, totdat de IDF dit walgelijke terrorisme stopt.
Zie de diverse video’s  bij de site van EJBron , o.a. deze: (gruwelijke beelden!)
https://ejbron.wordpress.com
Maar ook bij nos.nl en ook  daar kan men niet om de gruwelijke werkelijkheid in deze keer.
Ik ben er zeer door geschokt, m.n. door het voortdurend gebrek aan besef bij velen wat een haat er vanuit de islam (koran, Hadith, biografie van Mohammed en de Umma) gehaald wordt door Hamas, Hezbollah, IS, Boko Haram etc.
De islam begon in de 7e eeuw olv Mohammed met deze ene “profeet” en vanuit de islam zijn er inmiddels 56 landen tot dit totalitaire regime gedwongen, zie landen als Iran en Afghanistan als actuele voorbeelden.
Ons aller mevr. al Qaq (Kaag) met haar ambities om premier van ons land te worden, is nog erg stil en dat komt omdat zij jarenlang voor subsidie van islamterrorisme zorgde.
Toen dat bewijs op tafel lag, moest ze daar mee stoppen.
Dan zijn we de laatste dagen weer verbijsterd geweest over het feit, dat mevr. Al-Qag door het CJO (Centraal Joods Overleg) is gevraagd als spreekster bij de Kristalnachtherdenking, ondanks protest uit de eigen Joodse achterban.
https://niw.nl/cjo-blundert-met-uitnodiging-kaag-voor-kristallnachtherdenking/

https://niw.nl/brekend-hamas-verrassingsaanval-op-zuid-israel/

Dat is bizar, want het CJO  heeft deze herdenking al eerder in 2009 uit haar handen laten glippen en die laten kapen door Nederland Bekent Kleur.
Nadat ik dat ontdekte bij een eerste bezoek destijds, is dat met het nodige protest weer de goede kant opgedraaid, n.l. zonder vermenging met het idee van “moslims die in ons land zo vreselijk verdrukt werden” naar het bekende uitgangspunt, de Shoa.
Ik denk dat het CJO zich na deze islamhaatuitbarsting tegen Israel vandaag zich nog wel zal herbezinnen op Kaag als spreekster, althans, dat zou te wensen zijn.

https://www.jns.org/dutch-minister-who-financed-palestinian-terror-to-speak-at-kristallnacht-commemoration/

(October 4, 2023 / JNS)

“Jewish communal leaders in the Netherlands are facing tough questions after inviting to the country’s annual Kristallnacht commemoration a government minister who sent millions of euros to a terror-linked Palestinian nonprofit.”

Opnieuw wordt de Kristalnachtherdenking besmet door de Joodse leiders zelf, door Kaag, die als minister van financiën  Palestijnse terreur ondersteunde,  uit te nodigen als spreekster tijdens deze herdenking ter nagedachtenis van de holocaust.

L’histoire se repete , oftewel  “de geschiedenis herhaalt zich”.
Want eerder,  zoals gezegd,  bleek deze herdenking gekaapt te zijn door links georiënteerde mensen, die   van mening waren dat moslims in Nederland ook heel erg lijden door discriminatie en vervolging, net als de Joden in WWII, zie

https://tora-yeshua.nl/2009/11/kristalnachtherdenking-gejat-door-pax-mohbama/

https://tora-yeshua.nl/2010/11/nieuw-israelisch-weekblad-5-nov-artikel-esther-voet-redactrice-kristallnachtherdenking/

Van uit linkse hoek is er steeds weer behoefte om het lijden van de Joden in de Kristalnacht te veralgemeniseren met andere groepen , die soortgelijke problemen zouden hebben en dat is een kwalijke denkfout!
Het antisemitisme van de Nazi’s hield in, dat Joden slecht zijn omdat ze Jood waren, ook nog gebaseerd op het kerkelijk denken van ca. 1800 jaar van kerkleiders, die niets van het Bijbels geloof begrijpen!

Om die vreselijke vervolging van Joden dan te vergelijken met moslims, die in Nederland zijn komen wonen en werken en hier alle normale rechten en vrijheden genieten, is belachelijk.

Het is net andersom: elke moslim, ook die dat slechts in naam zijn en niet volledig praktiserend, maakt reclame voor de islam als de beste religie ooit!
We zien ook op de video’s hoe het geweld van Hamas gepaard gaat met het bekende
“allah hu Akbar”, (vertaald: de islamgod is de allergrootste) , daarmee alle andersdenkenden discriminerend en verachtend.
Wie wat meer over islam wil lezen, nodig ik uit om op onze site even het woord “islam” in de zoekmachine te zetten.
Voor wie zo dwaas is om te denken en te verkondigen, dat het om “dezelfde God” in Bijbel en koran zou gaan, heb ik het volgende artikel:
https://tora-yeshua.nl/2009/09/lezing-ben-kok-over-dezelfde-god/

Vandaag is het de slotshabbath van Sukkoth, Loofhuttenfeest en Simchat Tora, het vieren dat Israel verlost is uit de slavernij  en afgoderij van Egypte en in het beloofde land toeleeft naar de komst van de Mashiach,  m.i.  dus JHWH als Koning in de gestalte van Yeshua.
Wij vieren dat  feest mee als Bijbelse gelovigen, samen met Israel  en we bidden om Zijn komst.
Dat zal de wereldwijde vrede zijn en al de volken zullen daarna optrekken naar Yerushalayim om de feest mee te vieren als erkenning van de Koning.
Voordat die tijd aanbreekt , zal de vijandschap naar Israel helaas verder uitbarsten
vandaag zien we een vervolg daarvan.

Laten we bidden, dat Joden, die Yeshua nog niet erkennen als de Machiach, Hem gaan aanvaarden en hetzelfde voor ieder mens  op deze wereld.
En dat ze voor alles alleen op  JHWH kunnen vertrouwen, ons in Yeshua geopenbaard en niet op de soms falende regering, Mossad/IDF of bondgenoten, die het zijn zolang het hun uitkomt.
https://www.ynetnews.com/article/s1nnssaxa#autoplay

Shalom, reageer als je dat wil, onder dit artikel.

Benn Kok (joods-chr. pastor)

update:

https://niw.nl/synagoge-in-tilburg-bedreigd-morgen-israelische-vlag-boven-stadhuis-amsterdam/

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*