Tora Yeshua  תורה־ ישוע

 Welkom op onze geheel vernieuwde website; stuur ons uw suggesties dan wordt het nog mooier.

Steunactie voor Israel, do. 12 okt. Middelburg, v.a. 11 uur.

Maandag 9 okt.  had ik het op mijn hart om met onze Tora-Yeshuavlag om in de winkelstraat “Lange Delft” in Middelburg folders uit te delen en met iedereen die dat wilde van gedachten te wisselen.
Dat viel zeer in goede aarde, dus morgen weer, Geestverwanten welkom om mee te doen, bel even voor meer info 06-39696349 als u dat prettig vindt.

Uiteraard praten we met kennis van zaken over Jodendom, christelijk geloof en islam, maar ook over de  globale politiek, om zo meer begrip te ontwikkelen hoe dit verder zou moeten.

Als Bijbelse gelovige is mijn antwoord: lees de Bijbelse profetie aangaande Israel en de komst van Yeshua ha Mashiach, eerst als de verschijning van JHWH op aarde, ca. 2000 jaar geleden en binnenkort als de Koning, JHWH in mensengestalte, Die deze wereld heel direct gaat overwinnen en regeren.
Orthodoxe Joden  wijzen Yeshua af als valse Mashiach; zij verwachten een soort  super Tzaddik, een 100% rechtvaardig mens  als wereldwijd vrede-brengende Jood en
moslims verwachten de Mahdi, die”samen met Jezus alle andersdenkenden zal doden” (!) (islam overheerst dan de wereld net als IS een paar jaar deed en in gesprek daarover kunnen we zien, wat de meest juiste gedachte is.

Er moet nog heel wat ellende passeren voor de komst van `Yeshua ha Mashiach, dat noemt de Bijbel de “eindtijd”,  zie o.a. Mattheus 24, de “Dag des Heren” , met aan het einde daarvan de komst van de Koning, YHWH in de gestalte van Yeshua.
Met Hem daalt dan het Koninkrijk van JHWH neer op aarde met plaats voor elk mens die tijdens zijn leven Hem heeft aanvaard als de Heer van zijn leven, gebaseerd op het offer van Yeshua , zoals in de hele Bijbel (OT en NT) wordt verkondigd.

Tot morgen in Middelburg, vanaf 11 uur bij de markt, begin Lange Delft,  als u/jij kunt en desgewenst  met uw reactie onder dit artikel!

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

PS:
Ik las dat er op de Dam in Amsterdam om 17 uur ook een pro-Israel demonstratie is door Christenen voor Israel, prima, mocht u er heen gaan , hoor ik graag hoe dat was.

Navigeer naar andere artikelen

Geef een reactie

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*